måndag 21 augusti 2017

Tant!


Lite väl lugnt och tyst härinne den senaste veckan. Det beror på att jag håller på att springa benen av mig för att hinna klart med alla förberedelser inför mitt stora tårtkalas i helgen. Nu är det dags att ändra bloggens lite väl ungdomliga "jag är 40+" till det mer adekvata "50-åring".

Jag börjar förstå min farmor som kunde stå framför spegeln och stirra och säga att hon inte kände igen sig själv, att hon inte begrep hur det gick till när den ärtiga (farmors ord) unga kvinnan förvandlades till gråhårig, rynkig i ansiktet, med fläckiga handryggar och knöggliga blodådror på benen. Det är helt enkelt svårt att inse att jag själv inte är en av de där unga längre.

Men hellre 50 än inte alls, tänker jag.

20 kommentarer:

 1. tja, vänta bara tills du blir lika gammal som jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Jag hoppas jag kommer att få vara med om barnbarn, som du har, och få leva länge än.

   Radera
 2. 50 är en ypperlig ålder. Det var jag för några år sedan :) Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man! Jag som trodde att jag hörde till de äldsta bokbloggerskorna. Tack för gratulationerna!

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! På söndag fyller jag - och då ska vi ha stort tårtkalas med massor av godsaker och mängder av fina vänner. Ser fram emot det. Känner att jag börjar få läget lite under kontroll :-)

   Radera
 4. 50 är ingen ålder! det är bara en siffra. en får lite mera pondus och struntar i vad folk tycker när en passerat 40. hoppas att du får en riktigt fin födelsedag på söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag håller verkligen med dig i det där med att man struntar allt mer i vad andra tycker! Överhuvudtaget tar jag lugnare på livet - grinar inte för minsta sak, blir inte arg lika ofta, är nöjd med det mesta. Det är rätt skönt att bli äldre! Tack för hälsningen!

   Radera
 5. Du hör till en ypperlig årgång :) Hoppas du får en dag precis som du vill ha den! jag själv hade inget kalas alls utan reste bort istället och det var finta det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju förut sett bilder från när du var liten och tänkt att det är PRECIS som när jag själv var barn - och att vi därmed borde vara hyfsat lika i ålder. Jag har bestämt mig för något så okonventionellt som ett tårtkalas på eftermiddagen. Har fått en del gliringar för det... Man ska tydligen bjuda på middag, abonnera lokal, slå på stort, ha trerättersmeny och dans och många tal. Och visst är det roligt att bli bjuden på sånt, det tycker jag med, men att bara fika och inte vara så vansinnigt ambitiös passar mig utmärkt just nu :) Tack för hälsningen!

   Radera
 6. Men nejdå, min mamma fyllde 50 i våras och det skulle jag verkligen inte kalla henne :) Hon säger till och med att det känns bättre nu än att fylla jämt förra gången ^^
  Grattis i förskott! Hoppas du får en fantastisk dag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bara det att jag är gammal nog att vara din mamma... Och jag minns ju själv hur jag var med och fixade inför mina föräldrars 50-årsfester. Lite tant kanske jag är, men mina egna barn fnös åt mig när jag sa det och påstod att "kvinna" är ett bättre ord på någon som inte riktigt är tjej och inte riktigt är gumma :-) Tack för grattishälsningen!

   Radera
 7. Vad trevligt det låter med tårtkalas. Hoppas du får en fin födelsedag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att så många människor är villiga att komma på sin lediga dag för att fira mig är en otrolig present. Jag är så tacksam för det!

   Radera
 8. Grattis! (i förskott?) Låter ju underbart med tårtkalas, vad skulle kunna vara bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kalaset på söndag, min riktiga födelsedag. Har lärt mig genom åren att som barn var det toppen att fylla i slutet av augusti för alla var ju hemma eftersom skolan just hade börjat - men som vuxen kan man räkna med att de flesta av ens vänner ska gå på kräftskiva, surströmmingsmiddag, grillparty eller sensommarbröllop om man bjuder på en lördag. Alltså kändes det säkrast att paxa på söndagseftermiddagen. Det blir säkert bra!

   Radera
 9. Grattis i förskott! Hoppas du får en fantastisk dag! Och ålder är ju bara några siffror :)

  SvaraRadera
 10. Tårtkalas låter helt underbart! Men det kan ju bero på att jag älskar tårta. :) Min syster fylld 50 i somras och bjöd på enkel lunch på altanen. Inte behöver man hyra lokal och slå på stort om man inte vill. Själv fyller jag 40 nästa höst, men tänker göra som alla andra år - inte fira alls. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror tårtkalas blir bra! Och lagom. Det är så väldigt många gäster så vi hade inte kunnat vara hemma om det skulle varit varm mat. Jag gillar födelsedagar!

   Radera