måndag 27 januari 2020

Stackars Birger


Bokens titel. Stackars Birger
Författare: Martina Montelius
Uppläsare: Martina Montelius
Förlag: Storytel Original
Antal minuter: knappt 1 tim per avsnitt x 10

Hejdlös skröna i raskt tempo, med mängder av samtidsfenomen och reflektioner kring dem. "Stackars Birger" handlar om sufflösen som får nog av teaterns kände regissör Birger och kidnappar honom samt placerar honom i en jordkällare i Åkersberga där han matas med äggmackor och päron-Festis.

En sanslös historia om batikhäxor, metoo-rörelsen, arga nät-troll, tramsiga influencers, gubbslem och framför allt makt. Makt! Martina Montelius läser med stor inlevelse och är så rolig att lyssna på. En allvarlig text i grund och botten, men där superproffsiga teatersufflösen Gisela kliver upp på barrikaderna (iklädd gula manchesterbyxor) och tar kommandot. Vilken historia...

(Ursäkta den bristfälliga recensionen. Ögonen pallar inte att titta på skärmen längre, det får bli så här kortkort.)


2 kommentarer:

 1. Haha, det låter roligt!
  Men hoppas du får tillbaka ögonen ordentligt snart, det låter ju fruktansvärt att inte kunna se och läsa. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sanna! Jag håller på att bli galen på att inte få motionera. Tycker inte jag är så överdrivet hurtig egentligen men när jag ska hålla mig i stillhet i två veckor och ha huvudet framåtlutat (!) så mycket som möjligt så inser jag hur otroligt mycket jag rör mig i vanliga fall. Flera timmar utomhus med hunden. Alla trappor, allt vankande av och an i arbetsrummet, alla möten, resor, turer in till stan, handla mat - men nu ska jag sitta still och ha huvudet lutat mot en bänkskiva framför mig för att gasen i ögonen ska hålla sig i bakre delen av ögat och tryckutjämna. Jag ser ingenting på det opererade ögat. Men, men. Kunde varit värre, det inser jag också. Tack för omtanken! (Du skulle gilla Montelius bok, det är jag rätt säker på!)

   Radera