torsdag 16 januari 2020

Starkt kul


Bokens titel: Starkt kul: Inledning - Du kan bli så stark som du vill
Författare: Micael Dahlén
Uppläsare: Micael Dahlén
Förlag: Volante
Antal minuter: 1 tim 14 min.

Micael Dahlén har jag läst några böcker av tidigare; han är påläst, intressant och lättbegriplig - och fullkomligt sprudlar av berättarlust. Så även denna gång! Detta är en kort introduktion till pappersboken "Starkt kul". Riktigt underhållande att lyssna på, eftersom boken kryllar av goda idéer kring hur man kan bli stark, snabb, vig och vältränad.

Det börjar inte så bra. Dels hakade jag upp mig på att ljudkvaliteten inte var den bästa, dels säger författaren (för det är han själv som talat in manuset) att "Kan du så kan jag".

Nu råkar det vara så att jag genuint hatar den meningen. Vad är det för skitsnack att bara för att DU kan, så kan JAG? Okej, Micael är nog inte så rik så han kan omge sig med personliga tränare och dietister och inspiratörer och coacher - men det finns faktiskt ingenting som säger att jag kan lyckas med min träning bara för att han har lyckats med sin. Påtagligt ofta kommer den idiotiska påståendet från unga människor med antingen för mycket pengar, för mycket ledig tid eller alldeles fantastiska förutsättningar (i form av kontakter med rätt människor - eller "rätt" efternamn).

Micael Dahlén återkommer senare till just det där med Hollywoodkändisar och andra som faktiskt har möjligheten att få all hjälp att bli tjocka, smala, vackra, fula - vad man nu vill uppnå - nästan på beställning. Skönt att han klargjorde det; att livet faktiskt ser annorlunda ut för de flesta av oss.

Under en timme berättar han inspirerande om många små knep till att få sju minuters träning, eller tjugosju eller fyrtiosju - men aldrig en timme, för varför envisas vi med att mäta tiden i just timmar? Och han säger inte bara det där vi redan hört (ta trapporna istället för rulltrappan, gå av en hållplats tidigare när du kliver av bussen... suck) utan har andra småtokiga knep på hur man kan hitta träningstillfällen i vardagen.

Gillade den här! Och jag slutade reta mig på ljudkvaliteten redan efter några minuter, eftersom ämnet var intressant, så det var inte så farligt med det heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar