tisdag 21 augusti 2012

Echo Falls MysteriesBokens titel: Down the Rabbit Hole
Författare: Peter Abrahams
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 407

Den första delen i ungdomsserien An Echo Falls Mystery, som handlar om invånarna i Echo Falls (som verkar ligga på den amerikanska östkusten, inte alltför långt från New York). I synnerhet handlar böckerna om Ingrid, en framåt tjej i högstadieåldern, som bor med sina föräldrar och sin jobbige storebror i en villa i utkanten av staden. Ingrids största idol är Sherlock Holmes, hon spelar amatörteater och drömmer om att bli grävande journalist och kanske detektiv.

Detta är en lättläst bok om en tonåring i USA med rätt barnsliga idéer om att bli detektiv. Man skulle ju kunna tro att boken därmed är helt ointressant för en drygt fyrtioårig trebarnsmamma i Sverige - men nej. Jag tycker jättemycket om den här serien!

I boken "Down the Rabbit Hole" får Ingrid lösa mysteriet med sina egna försvunna skor samt ett mord...

Länk till Down the Rabbit Hole på AdLibris: HÄR.Bokens titel: Behind the Curtain
Författare: Peter Abrahams
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 374

Den andra delen i ungdomsserien An Echo Falls Mystery, där Ingrid Levin-Hill fortsätter att lösa mysterier.

I boken "Behind the Curtain" råkar Ingrid ut för allt möjligt: hennes bror verkar gå på anabola steroider, hennes fotbollstränare ersätts med en inte så trevlig nykomling - och en dag blir hon kidnappad!

Boken är spännande, rolig (jo, riktigt humoristisk), småputtrigt trevlig och framför allt är den skriven på en vardaglig och modern amerikansk engelska som känns helt verklighetstrogen.
Länk till Behind the Curtain på AdLibris: HÄR.Bokens titel: Into the Dark
Författare: Peter Abrahams
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 328

Den tredje delen i ungdomsserien An Echo Falls Mystery, där Ingrid har blivit lite äldre och mognare.

I boken "Into the Dark" är det Ingrids farfar som råkar illa ut. Mord, miljöbrott och gamla krigsförbrytelser kommer upp i dagen. Ingrid spionerar på sin egen släkt och sin bästa väns familj. Vad vet hon egentligen om sin farfar - och väninnans farfar? Och mitt i allt så inträffar sorgliga saker i hennes närmaste familj...

Länk till Into the Dark på AdLibris: HÄR.Gemensamt betyg: Roliga, spännande, välskrivna och underhållande böcker för tonåringar och unga vuxna.

Rekommenderas: Till dem som vill läsa på engelska men tycker att det verkar sååååå jobbigt.

Snackis: Njae.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar