fredag 30 september 2016

Googles styrning över Blogger

Sådär, nu har jag börjat lägga in en länklista igen - och passar på att lägga till några nya. Blogger / Blogspot har visserligen slängt min fina gamla lista och erbjuder mig bara ett B-alternativ i gengäld, men man ska väl inte klaga när hela tjänsten trots allt är gratis.

Man kan välja mellan att sortera listan i alfabetisk ordning eller omvänd dito. Jag är mycket besviken över att funktionen att se NYASTE inlägg har försvunnit, det var så smidigt att kunna se när någon lagt in ett nytt inlägg för då hamnade den bloggen automatiskt högst upp.


Och så håller jag på och putsar på en så kallad award (vad är det för fel på ordet utmärkelse?!) som jag hade tänkt dela ut. Något ska man väl göra för att uppmärksamma sina bloggande medsystrar!

5 kommentarer:

 1. suck, visst är det storebrorsaktigt:
  "Från och med den 29 september 2016 kommer... sökresultat från länkar i dina inlägg, från webben eller från bloggliste- och länklistegadgetarna inte att visas längre."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu återstår att se om de slänger även den här versionen som jag påbörjade under förmiddagen. Mycket sämre - men ändå en lista. Min konspirationsteori är fortfarande att de ska tvinga hela mänskligheten att ansluta sig till Google+ (Plus) och knyta ihop oss med varann och ha total kontroll över våra liv :-)

   Radera
 2. Jag tror din konspirationsteori är rätt realistisk! Vilket krångel.

  SvaraRadera
 3. Jag har inga problem min läslista försvann aldrig och de nyaste inläggen på de bloggar jag följer kommer upp först i listan. Så jag fortsätter att följa mina bloggar på Blogger än att skaffa Bloglovin, i alla fall som det känns nu. Har dock förstått att det varit mer problem för dig och andra.

  Fortsätter att läsa din blogg baklänges, för det är verkligen en intressant blogg du har. och jag kommer att fortsätta att läsa din blogg i framtiden.

  SvaraRadera