torsdag 23 februari 2017

Recensionstystnad

Ursäkta tystnaden på bloggen, men de böcker jag har läst har jag inte kunnat recensera.

Dels - som jag skrev häromdagen - debutromanen "Någonstans brister himlen", som jag måste vänta en månad med.

Dels Elena Ferrantes "Min fantastiska väninna", som jag ska vänta med tills min bokklubb haft sin diskussion kring den - och för övrigt är jag väl sist i västvärlden med att läsa den, så suget efter att läsa ännu en recension av just "Min fantastiska väninna" lär vara minimalt.


Just nu läser jag en alldeles underbar barn- och ungdomsbok som är på tok för läskig för den ålderskategori den är avsedd för: "Kyrkogårdsboken" av Neil Gaiman. Den är verkligen helt underbar och bara bekräftar för mig att Gaiman är en av mina favoritförfattare.

2 kommentarer:

  1. Å, Graveyard Book! Jag älskade den och har lagt in i kalendern att ge den till både brorsdottern (om två år) och till systerdottern (om nio år) när de är stora nog!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det inte vore för att jag inte borde lägga mer pengar på böcker, så skulle jag omedelbart köpa den som "graphic novel" i två delar. Verkar helt fantastisk! Men skulle inte ge den till mina syskonbarn (7 och 9) eftersom illustratören inte ens väjt för de slitsade halsarna i bokens första stycke...

      Radera