måndag 10 juli 2017

En etapp av 3x3 avklarad!

Bokbloggen Ugglan och boken har en lättsam läsutmaning i år, som passade mig. Den kallas 3 x 3 och går ut på att man väljer tre teman som man sedan läser tre böcker var inom. Exempelvis tre böcker från Zimbabwe, tre böcker skrivna av Dostojevskij eller tre böcker som handlar om amerikanska inbördeskriget. Helt valfritt!

Jag skrev ett inlägg HÄR med en snabb sammanfattning av vad alla deltagare valt för teman. Kan säga att det var väldigt spretigt och inspirerande!
Ett av mina teman var 3 x Neil Gaiman och nu har jag uppfyllt det. Har under senaste tiden läst "Odd och frostjättarna", "Kyrkogårdsboken" och "Den sovande och sländan". Alla tre var riktiga favoriter.

Nästa tema jag ska ge mig i kast med är 3 x Augustpriset och där har jag valt "Livläkarens besök" av Enquist, "Skraplotter" av Ekman och "Och i Wienerwald står träden kvar" av Åsbrink. Lite tyngre än ovanstående tre...


7 kommentarer:

 1. Synnerligen bra val av teman...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var många som hade varit väldigt kreativa i sina 3x3-teman, tyckte jag. Mitt tredje tema är Asien. Får se hur mycket jag hinner i sommar!

   Radera
 2. Det låter som en rolig utmaning! :) Att jag inte fått nys om den tidigare.. såg att någon hoppat på sent, tror du man kan hänga på såhär dags? :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag absolut du kan göra! Fick intrycket att det här är en väldigt lättsam utmaning och att det mest handlade om att engagera bokälskare och bloggare att även läsa lite äldre böcker, inte bara allt nyutkommet som annars figurerar på nätet. Så kul idé när alla väljer de teman som passar en själv bäst! Vad tänker du välja?

   Radera
  2. Gillade att det var så fritt och samtidigt blir det roligt att knyta in det i en utmaning :) Just gammalt vet jag inte, men jag tog en titt på min tbr-hylla och de är inte direkt nyutkomna kanske, hm. Men knåpade ihop en hög med samma författare, en med böcker om böcker och en med mattitlar (en av de är kanske lite lite långsökt haha). Så detta gör att dessa böcker äntligen blir lästa, toppen!

   Radera