torsdag 13 juli 2017

O-bokigt: Krollilja

Mrs B bad mig lägga ut en bild på min bisarrt dyra krollilja när den väl behagar blomma, så här kommer ett foto på hundrakronorslöken som slog ut igår:


Det var inte så här jag hade föreställt mig den. För det första så hade jag köpt några vita - och det har inte kommit upp en enda vit blomma i trädgården. Jag får väl ge mig till tåls. Det kan ta sju år (!) från att man har planterat löken...

För det andra så hade jag förvisso köpt rosa krolliljor med orange stänk, men då trodde jag att de skulle vara lysande i färgen, inte smutsiga. Inte alls kul färger! Och de ska ju krulla ihop sig till en krona - varför ser mina ut som att de inte riktigt orkar det?

Så här fina blommor hade grannen förra året (i år har de gått lös med grästrimmern och råkat kapa blomstängeln, tror jag). Jag fotograferade deras planta och beställde något som jag trodde var likadant, men nähä:


10 kommentarer:

 1. Jag tyckte det var läckert med de där tydliga prickarna!

  Våra krolliljor blir nästan helt uppätna av liljebaggarna :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, då får jag väl vara tacksam för att vi inte tycks ha glupska baggar. Visst är blomman fin men jag gillar inte den smutsiga färgen - hade hoppats på en färgchock i vår i övrigt högst mediokra trädgård.

   Radera
 2. Den ser spektakulär ut! :) Jag ser fingerborgsblomman överallt nu från ingenstans och skulle vilja ha den för den är otroligt vacker, men den är visst extremt giftig... så då vågar jag inte ha den nära.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fingerborgsblommor är vackra, det håller jag med om. Många blommor och andra växter är giftiga men de flesta endast om man äter dem och i övrigt är en svag, sjuklig eller väldigt ung person. Men just fingerborgsblomma har jag undvikit i trädgården eftersom vi haft egna och andras barn hemma i så många år nu.

   Radera
 3. Jag Sanna och Lion's Library - de är urtjusiga! Och ser nästan utomjordiska ut. Mycket mer intressanta än grannens, fast deras liljor hade fin färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att det är fler än jag som imponeras av de här intrikata blommorna. Tydligen kommer de ursprungligen från Centraleuropas bergstrakter. Får se om jag får några vita liljor att visa dig NÄSTA sommar!

   Radera
 4. så vacker! ska ge lite mer kärlek till min

  SvaraRadera
 5. Så vacker den är! Jag blir sugen på att investera i några lökar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen vackra - jag hoppas fortfarande att de vita krolliljorna har överlevt vintern och kommer att blomma nästa sommar. Jag köpte dem på bulb.se som var otroligt serviceinriktade och bra!

   Radera