måndag 28 maj 2018

Bidde ingen tematrio för mig

Lyran väljer mens, missfall och aborter som tema idag på Mensdagen. Jag kan bara komma på en enda bok - Carrie! - men när jag läste vidare i Lyrans text såg jag att hon själv tipsat om den och då stod det helt still i huvudet på mig.

För att vara åtminstone LITE kulturell och visa att jag inte är ointresserad av ämnet, lägger jag ut en bild från Slussens tunnelbanestation i Stockholm - där denna väggkonst finns:


Liv Strömquist

7 kommentarer:

 1. Svårt tema men lite kom jag igåg

  SvaraRadera
 2. Har du läst Liv Strömquists "Kunskapens frukt"? Jag tror det är därifrån Slussen-bilden kommer. Jag gillade den!

  Jag tänkte först att det skulle bli ett så enkelt tema - flickor som blir förskräckta över sin första mens och blodiga missfallstrauman finns ju i var och varenda bok med kvinnlig karaktär, tänkte jag, men att sedan komma på exakta titlar var faktiskt rätt svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så. Jag har ju LÄST massor av berättelser - sällan positiva, oftare ångestladdade - om den första mensen eller om mens som uteblir eller om graviditeter som slutar i missfall. Men att nämna böckerna var svårare!

   Radera
 3. Jag kunde bara komma på en enda, så jag hoppade över trion den här gången, men jag kan tipsa om Revolutionary Road. Den finns även som film med Kate Winslet. Oförglömlig, och hemsk förstås.

  SvaraRadera