tisdag 15 maj 2018

Skratta åt snuskromantik


Observera isbjörnen som närmar sig kärleksparet. Kanske undrar den varför den snygge mannen står naken utomhus - endast invirad i isbjörnens kompis päls? (Notera också de gorilla-lika fingrarna i underlig vinkel som kramar bruttans ena axel...)


Jag skaffade ju Instagram för inte så himla länge sedan, som ett led i min marknadsföring och ett sätt att lära mig mer om sånt mina kunder behöver. Jag följer flera bokbloggare, förlag och författare där - men förstås också en massa fotografer, illustratörer och mina kompisar.

Men nu ska jag berätta om ett Instagram-konto som jag hittade av en slump och som är helt underbart: page100romance. Alltså, det är en total mardröm ur jämlikhets- och genusperspektiv, det är förlegat, idiotiskt, förjävligt på en massa vis. Dessutom fult, rent estetiskt.

Och snuskigt. Det är ingen hejd på sexbeskrivningarna och liknelserna. Jag skulle aldrig vilja läsa dem högt!

Men vad ÄR det här, då? Jo, en människa (Kerry) som fotograferar omslag till gamla romantiska böcker (harlekinstuket) där alla har fladdrande långt hår, uppknäppta kläder, lystna blickar, svällande bröstmuskler och toppiga tuttar. Hon bläddrar sedan till sidan 100 och skriver ner ett stycke därifrån. Jag ska erkänna, att det är så roligt så jag skrattar högt!

Det verkar som att man har sex i varenda bok, åtminstone på sidan etthundra. Hysteriskt kul avbrott i arbetsdagen när Kerrys inlägg kommer upp i mitt Instagram-flöde. Trots att jag på ett sätt tycker det här är totalt motbjudande, är jag väldigt road. Plus att med tanke på alla andra strömningar som går ut på att skyffla in kvinnor i ett mörkt hörn så är det skönt att de här harlekindamerna inte gör annat än ligger med både främlingar och kärlekar på löpande band.


"When I was about fourteen... I, ah... started maturing, you know", Acadiana shrugged, blushing.
"Yes, I know", Jonas smiled. "I can see that you matured quite well.""Angela had no need to wait for that piercing instant of pleasure when he entered her,
for he´d never left."


"Touching his tight, lean buttock made her quiver with a strange seeping warmth
in spite of the cold water."13 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det är en alltför stor diskussion för att jag ska orka ta den här :-) Men tro mig, jag tänkte NOGA innan jag valde att skriva "snusk" - för egentligen är det väl en sorts bejakande av sexualitet med endast en gnutta kärlek - rent utskrivna sexskildringar blandat med hysteriska liknelser. Jag funderade länge på vad jag skulle kalla det.

   Radera
  2. Är det ett bejakande av sexualitet eller ett exploaterande av sexualitet..? För väldigt ofta är de ju så oerhört orealistiska, framför allt helt aningslösa kring hur kvinnokroppen fungerar på riktigt...

   Radera
  3. Sanna, nu låter det här VÄLDIGT snobbigt men faktum är att jag aldrig har läst en sån här bok. Alltså kan jag inte svara. De korta citaten från sidan 100 tyder dock på att det här är kvinnor som tar för sig. Har ingen aning om de är realistiska. För mig är det mest stor humor att para ihop de sjukt fula omslagen med de där texterna :-)

   Radera
 2. Hahaha!!! Det är ju fantastiskt. Och förskräckligt! Och väldigt roligt.

  På samma tema: bildgoogla "Fabio Harlequin". Fabio är även känd för att ha krockat med en gås när han åkte berg-och-dalbana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fabio - helt otroligt, han verkar vara på nästan vartenda omslag! Såg en rolig kommentar om där hjälten/förföraren/mannen på omslaget var en krallig viking (Rafn hette han visst) med blankt bröst - en tjej hade kommenterat att hon älskade att redan vikingarna vaxade sig :-)

   Radera
 3. Jag är nu helt övertygad om att jag behöver följa det här kontot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Det är verkligen underhållning att se de där omslagsbilderna - de är ju vansinniga! - i kombination med vad som står på sidan 100...

   Radera
 4. Haha det här låter underbart udda, det måste jag kolla! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. på måndag ska jag berätta om en avhandling...

  SvaraRadera