tisdag 28 maj 2019

Äntligen mer om Cromwell!


Som jag har väntat på den tredje och avslutande boken om Thomas Cromwell! Fattar inte hur det kan ha tagit Hilary Mantel så lång tid - åtta år - när hon vet hur många som längtat efter den sista romanen i serien.

Nu är den alltså på ingång, "The Mirror and the Light", där vi får följa huvudpersonen under de sista fyra åren av hans liv:
"The long-awaited novel will cover the final four years of Cromwell´s Life, starting with Boleyn´s execution in 1536, and moving to his execution for treason and heresy in 1540".

Det här ser jag verkligen fram emot! Hoppas att Weyler förlag ser till att göra den tredje boken i samma formgivning som de tidigare två trots alla år som förflutit däremellan; det är så tråkigt att ha en bokserie där inte alla böckerna matchar.

Länk till utmärkt artikel i The Guardian.

4 kommentarer:

 1. sett de fantastiska filmatiseringarna, böckerna har blivit olästa i bokhyllan... utseende bryr jag mig inte så mycket om. Besökt trädgården som med i filmerna:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2015/07/jag-har-varit-dar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag har inte sett filmerna :-) Älskar när någon kan skriva om historiska händelser så levande som Mantel gör!

   Radera
 2. Då kanske jag kan börja läsa den här serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, gör det! Det är två tegelstenar du ska klara av - och sedan hoppas vi de har hunnit översätta den tredje boken till svenska lagom tills du är klar!

   Radera