torsdag 5 november 2020

Helgfrågan om adventskalendrar

Adventskalender skulle vara bra i år, när vi behöver piggas upp och hållas på gott humör. Men jag har inte köpt någon faktiskt.

Mias helgfråga (sorry, jag har inte varit med på säkert ett halvår nu men man får väl hoppa in lite hursomhelst?) undrar om vi har beställt några adventskalendrar. Själv visar hon en bild på en te-kalender med Mumintroll. Den skulle jag otroligt gärna vilja ha! (Men allt sånt där är för dyrt.) 

Det finns så många äckliga kalendrar också. Gröt! Müsli! Vem sjutton blir glad av en ny sorts havregryn varje decembermorgon?


Förra året köpte jag en Pixi-adventskalender till mina mullebarn. De är tjugo stycken i förskoleålder så jag tyckte det var smart att köpa en kalender. Alla fick dra en siffra på måfå och sedan öppna den lucka som angavs på lappen. Jättefin kalender av Jan Lööf! Jag skulle kunnat spara den och ha som plansch, så snygg var den.

En Novellix-kalender skulle jag bli glad över - eller en med te (fast jag är lite knepig, gillar ju inte en massa chai och roiboos och grönt te eller örtte...). Äsch, jag nöjer mig med ett sånt där ljus som brinner litegrann varje dag fram till julafton.En gröt- och müsli-adventskalender. Jippie.

16 kommentarer:

 1. Såna ljus brukade vi ha på köksbordet när ungarna var små. Älskar Jan Lööf, jättefin kalender du hittat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jan Lööf är så otroligt inspirerande. Alla dessa detaljer! Jag satt länge och tittade på illustrationerna.

   Radera
 2. kalenderljus brukar vi alltid ha. hoppas att julkalendern i TV blir bra så att en kan se den. de var så bra förr i tiden, men nu har det varit skrutt med dem i många år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte 2018 var helt okej. Cecilia Forss, Johan Rheborg, Lena Ph, ett gäng väldigt duktiga ungar och många kändisar i en småtrevlig julhistoria om en familj som var nyinflyttade i området. Men många år har jag inte stått ut att kolla alls, så dåligt har det varit.

   Radera
 3. Novellix-kalendern vore fint.

  SvaraRadera
 4. Jag köper alltid en enkel chokladkalender från coop till mig själv :) Hunden får en egen också så klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är en så hemsk mamma, så jag köper de där chokladkalendrarna ungefär en vecka in i december. Då säljer de ut dem för sju-åtta kronor styck!

   Radera
 5. De där ljusen köpte vi flera år, men vi hann aldrig i fatt, så det var en massa kvar av det när julafton kom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med - vi brukar få ha dem tända extra länge på helgerna för att hinna ikapp.

   Radera
 6. Men va?! Grötkalender. Va konstigt. Tänk så lite jag vet om julkalendrar nuförtiden. Kommer ihåg de där man fick gratis på Ica. Känner ibland att man roades av väldigt lite förr, allt blir bara mer och mer avancerat, kraven tycks bara höjas. Men gröt... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer också ihåg ICA:s kalendrar som låg i kassan. Och tevekalendern som var jätteviktig: brorsan och jag turades om. Den som fick öppna tevekalendern på kvällen fick öppna radiokalendern nästa dag. Rättvisa!

   Radera
 7. Ljus är fint, jag ville ha en musli-kalender men jag ger inte 600 kronor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, det FINNS alltså människor som vill ha müslikalendrar!

   Radera
 8. köpte lite finare chokladkalender till min mor

  SvaraRadera