fredag 8 september 2017

Dillons version av livet

Jag har för vana att inte lägga ut några "tyckanden" om de böcker vi läser i bokklubben innan vi haft våra träffar. Men eftersom jag misstänker att ingen av mina bokklubbsväninnor läser min blogg så gör jag ett undantag denna gång.

Vi fick i uppdrag att läsa Lucy Dillons "Tango för vilsna själar". En av anledningarna till att värdinnan valt just denna roman, var att vi hade ovanligt kort om tid mellan träffarna och därför behövde något lättläst som fanns tillgängligt i pocket eller på bibblan.

För något år sedan hade jag aldrig hört talas om Dillon, än mindre läst hennes böcker. Men förra hösten när jag var så nere, fann jag att det var rätt skönt att läsa feelgoodböcker om de är välskrivna och hyfsat intelligenta.
Här är ett inlägg jag skrev om Dillons framgångsrecept, om hur lika hennes böcker är i upplägget. En vuxen dotter, en krånglig mamma eller svärmor, en man som kanske sviker och en kärlekstörstande hund som behöver omvårdnad...

Nu har jag försökt spalta upp Lucy Dillons böcker i den ordning de tycks ha utkommit på svenska.
2011: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
2012: Hundar, hus och hjärtats längtan
2013: Och så levde de lyckliga
2014: Tango för vilsna själar
2015: Hundra omistliga ting
2016: När livet börjar om
2017: Allt jag önskade

Sju böcker på sju år. Alla tämligen snarlika. Jag måste ge henne det, att de är engagerande och på något vis trösterika. Jag vet inte hur de första böckerna är, för jag har bara läst bok nummer fyra, fem och sex - men jag tycker att de senare böckerna är långt mycket bättre än den jag just läst. Kanske har hon utvecklats under åren som gått.

---


OBS! Efter att detta inlägg skrevs, har jag sett på engelska Wikipedia att just "Tango för vilsna själar" är den första boken hon skrev - inte den fjärde. Det kan ju förklara varför jag tycker den är så mycket sämre än de andra jag läst!

Här är den engelska utgivningen, att jämföra med ovanstående svenska:
2008: The Ballroom Class
2009: Lost Dogs and Lonely Hearts
2010: Walking Back to Happiness
2011: The Secret of Happy Ever After
2014: A Hundred Pieces of Me
2015: One Small Act of Kindness
2016: All I Ever Wanted

5 kommentarer:

 1. gillar de jag läst, lagom anglofiliskt

  SvaraRadera
 2. Jag har läst de fem första och gillat allihopa :) ser fram emot de andra! Det känns som ett säkert kort med Dillons böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller sorry, inte den som saknade hundar iof ;)

   Radera
  2. Och den som saknade hundar visade sig ju vara hennes allra första! Sedan lade hon in "övergiven hund behöver kärlek" i sin mall och vips fanns det en sån i varenda bok :-)

   Radera