tisdag 5 september 2017

Höstböcker

Vill tipsa om två böcker som passar utmärkt i september:


Svampar i skog och mark är på tok för tung för att släpa med sig ut i skogen, men fullständigt underbar som uppslagsbok. Jag har många svampböcker och denna är den klart bästa!


Äppel päppel must! är mycket inspirerande för alla trädgårdsägare som har några äppelträd; allt om mustning och mycket mer kring äppelträd och frukternas många användningsområden.


Egentligen hade det väl passat med en bok om vildmarksliv och pinnbröd också, men någon sådan har jag inte. Allt finns i huvudet. Plocka svamp, musta äpplen och njuta av höstskogarna nu!

3 kommentarer:

 1. Boken om äppelmust ser jättefin ut, och kul att göra sin egen must :) När vi var i Normandie i somras körde vi den så kallade Cidervägen, och stannade till vid en gård där man gjorde sin egen äppelmust, pommeau och calvados. Vilken skillnad det är på riktig äppelmust och cider! Men det lustiga var, att jag och våra barn tyckte mycket mer om äppelmusten, men våra vänner som vi reste med tyckte bättre om vanlig cider som man köper i butiken hemma i Sverige. Intressant hur olika man uppfattar samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen skillnad på must och must! Och den cider man köper på systemet jämfört med den cider man köper i vanliga livsmedelsaffärer här hemma. Vi som mustar ofta märker också tydlig skillnad mellan de olika äppelsorterna - det smakar verkligen olika beroende på vilka äpplen man använder.

   Radera

 2. Äppel päppel must är jättefin! Fina foton också!

  SvaraRadera