torsdag 26 april 2018

Bokfrukost på Rabén och Sjögren


Imorse var jag på författarfrukost på Rabén och Sjögren - faktiskt en oväntat trevlig, intressant och välarrangerad frukostträff!

Jag blev så imponerad av hur bra alla var på att prata entusiastiskt om sina böcker och hur sinsemellan olika de var, vilket gjorde det hela mycket omväxlande och engagerande för oss som satt och lyssnade. Riktigt roligt var det, och jag fick upp ögonen för flera böcker som jag nog inte annars skulle brytt mig om.

--

Henrik Fexeus berättade om sin ungdomsserie - jag har inte läst den första boken och nu var det den andra han mest pratade om, men jag hade god lust att gå hem och läsa båda två på stört! Bara tanken på ett underjordiskt Stockholm och en värld som återskapar sig hela tiden...

Jenny Jägerfeld berättade om sin nya bok, där 12-åriga huvudpersonen kämpar med mantrat "glad och normal, glad och normal, glad och normal" efter att hennes deprimerade mamma tagit livet av sig. Också en bok jag blev intresserad av!

Christina Wahldén berättade om hur hon velat göra en bok där unga flickor i ett särskilt utsatt område är hjältinnor. Som jag förstod det så är huvudpersonen tjej, mörk och muslim - och vill bli polis när hon blir stor. Alltså startar hon en sorts Mma Ramotswes detektivbyrå, men i en svensk förort, och får riktigt knepiga fall att lösa. Arrangerade äktenskap med minderåriga, till exempel... Författaren verkade verkligen brinna för det här och det jag blev smittad av hennes entusiasm.

Lisa Bjärbo berättade om dagdrömmar och hur man gör en barnbok om vad mammor minsann kan drömma om - utan att för den skull fokusera på sånt som att gå ner fem kilo eller ta ett glas rödvin med tjejkompisarna. Jag gillade verkligen hennes presentation och själva tanken, men måste erkänna att boken som sådan inte lockade mig.

Lisa hann också i all hast nämna sin ungdomsbok, som jag däremot gärna skulle läsa. Om en ung tjej med sociala fobier som kastas in i ett helt nytt sammanhang där inget är bekant.

Sedan var det en barnboksduo som man lätt kunde bli förälskad i och en Katarina Wennstam som jag läst precis allt av - men det får jag berätta om imorgon, för nu måste jag göra klart en presentation till jobbet!

4 kommentarer:

  1. Ibland är jag lite avis på alla som bor så de kan gå på bokfrukost och allt annat roligt som händer där söderut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det förstår jag! Det är en väldig snedvridning, såklart.

      Radera