måndag 20 augusti 2018

Korta sensommarfrågor

"Tio snabba augustifrågor" kallar Johannas Deckarhörna den här lilla utfrågningen som jag ser att mängder av mina bloggarvänner hakat på. Här är mina korta svar!


1. Nya höstböcker eller hyllvärmare?
Jag fokuserar på hyllvärmare: böcker jag sett fram emot att läsa eller recensions-ex som jag borde skynda mig med. Nya böcker har jag sällan råd med.

2. Kräftor eller surströmming?
Har aldrig provat surströmming i hela mitt liv och har ingen lust att göra det i år heller. Min västkustske man har introducerat mig till havskräftor och det är vansinnigt mycket godare än kinesiska och turkiska flodkräftor, kan jag säga.

3. Läsplatta eller fysisk bok?
Jag läser allt på papper, har ingen läsplatta och är inte så förtjust i ljudböcker.

4. Svenska författare eller utländska?
Oj, det är nog ungefär lika! Men sensommarens böcker är nog mest svenska, så jag tar det alternativet.


Foto: Burde.

5. Bullet journal eller vanlig kalender?
Jag vet inte vad en bullet journal är. Har allting inskrivet i en rejäl årsalmanacka. Använder inte ens mobilens kalender, som alla normalt funtade människor verkar göra.

6. Crimetime Göteborg eller bara Bokmässan?
Här kan jag faktiskt inte välja någondera. Jag skulle tycka att det var kul att besöka Bokmässan i Göteborg men har aldrig varit där och lär inte åka i höst heller.


Foto: SVT.

7. I soffan: Netflix eller vanlig TV?
De andra i familjen kollar på Netflix på sina datorer, men inte jag. Å andra sidan kollar jag inte på teve heller, om det inte är fotbolls-VM. Däremot har jag sett "Morden i Midsomer" på SVT Play den här sommaren - på min dator.

8. Deckare eller feelgood?
Deckare tilltalar mig oftast mer.


Foto: Mitt kök/Expressen. Olof Abrahamsson.

9. Äppelkaka eller blåbärspaj?
Den enda lätta frågan! Blåbär luktar ju bajs (sorry!) när man värmer dem, medan kanel-och-socker-pudrade äppelklyftor doftar ljuvligt. Alla gånger att jag väljer äppelkaka!

10. Nytt från bokaktuella Stephen King eller Bengt Ohlsson?
King har jag läst mycket av tidigare, men inte de senaste tegelstenarna. Ohlsson har jag endast läst "Gregorius" av men tror ändå jag skulle vilja läsa mer av honom.

Augusti är en härlig månad!


6 kommentarer:

 1. ätit surströmming tre gånger, i Göteborg äter vi havskräftor. Det finns mycket bra filmer och serier i svt. Läser lite i min lilla iPad, mest riktiga böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som jag skrev har även jag lärt mig äta havskräftor sedan jag började tillbringa somrarna på västkusten. Gott! (Men dyrt...)

   Radera
 2. Kalendern i mobiltelefonen använder inte jag heller, jag vill ha en bättre översikt, som jag tycker att man får med en vanlig pappersalmanacka. Däremot har jag testat att samla mina listor i en bullet journal, vi får väl se om jag fortsätter med det. Hyllvärmare skulle jag också välja om jag inte fick recensionsexemplar. De nyutkomna böckerna gör mig nästan alltid så nyfiken att jag prioriterar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Burde, som jag brukar köpa mina almanackor hos, kommer nu med en fin variant där man dels har ett uppslag med en vecka på traditionellt vis och dels har ett uppslag med plats att rita (fullt med tankebubblor, pilar, krusiduller och tecknat).

   Radera
 3. Vill också lyckas läsa mer av de böcker som stått länge och väntat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns ju någon anledning till att man en gång köpte dem :-) De BÖR ju vara något man kommer att gilla.

   Radera