torsdag 11 april 2019

Det är roligt att lära sig nytt!


Nejdå, jag har inte övergett bloggen. Och inte heller har jag slutat läsa böcker (även om det går långsamt just nu.) Däremot har jag suttit uppe till midnatt på kvällarna och pluggat, istället för att lägga mig i tid. Läsningen har fått stå tillbaka.

Det är så kul att lära sig nya saker! Så roligt när man kan skifta fokus lite från det invanda till något snarlikt men ändå nytt.

Jag har gått på föreläsningar, pluggat och framför allt experimenterat för att lära mig att göra videofilmer och bildspel åt mina kunder. Det är jättekul! Nu vet jag har man lägger in både rörlig film och stillbilder, hur man adderar ljud och musik, hur man fixar undertexter och hur man gör vissa enkla animeringar.

Idag testade jag för första gången att lägga ut något. Det funkade, men blev inte kvadratiskt (som passar Facebook och Instagram) så det var bara att läsa på lite till... Men nu har jag fått det så som jag vill. Voilà! Min premiärfilm för bloggen! Tretton sekunder, det hinner ni väl kolla på?

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det är intressant med ny kunskap, tycker jag. Förstår att det ser simpelt ut - men det tar sin lilla tid att plugga in allt i de här komplexa programmen.

   Radera
 2. Vad kul! :) Det är verkligen roligt när man hittar något nytt att lära sig som man dessutom har kul med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och kan tjäna pengar på, är tanken! :-)

   Radera