söndag 14 april 2019

Liten uppdatering, i all enkelhet

Jag har just läst klart den bok jag valt till nästa bokklubbsträff - och av den anledningen kan jag inte skriva om den (eftersom bokklubbsväninnorna möjligen läser här inne och vi har för vana att aldrig diskutera den valda boken i förväg).


Jag valde "Totalskada" eftersom det intresserar mig vad som händer i ett långt äktenskap. De slitningar som uppstår men även de starka band som knyts.

Om jag ska säga en enda sak om boken, så är det att jag nog gärna hade haft med Helena von Zweigbergk på träffen om några veckor, för jag tror nästan det skulle ge mer att prata med henne än att bara läsa hennes bok.


Jag har också läst klart en bok förra veckan men väntar tålmodigt på att det ska bli den 17 april så jag får skriva om den. Förlaget skickade ut recensions-exet i väldigt god tid!

"En underbar död" av Emma Ångström är en thriller som också utspelar sig inom ett äktenskap: kan man egentligen lita på den man delar sitt liv med? Jag är dock fullständigt säker på att MIN livskamrat inte är som någon i den boken, det lovar jag.


Just nu kopplar jag av med en sanslöst grabbig bok som heter "Red coconut" (den är på svenska, men det kan man inte tro av titeln) av Jonas Gudmunds. Den liknar inte min vanliga lektyr, kan man lugnt påstå.

Brukar regelmässigt slänga såna här machoböcker i väggen eller lite snyggt glömma dem på landet och hoppas på att någon sommargäst tar med sig dem... men måste ändå erkänna att jag sträckläste de första tretton kapitlen i ett svep. Ska bli spännande att se om det håller i sig!

2 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om En underbar död! Är lite nyfiken på den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har schemalagt recensionen till onsdag morgon!

      Radera