tisdag 25 februari 2020

Äääääntligen är hon klar med boken!

Som jag har väntat! Hur kan man lova att ge ut en trilogi, sedan skriva ettan och tvåan - och därefter börja producera en massa annat emellan? Borde sånt vara tillåtet, ens? Är det rimligt att låta beundrarskaran vänta mer än ett decennium på att få läsa klart serien? Nej.

Men NU är Hilary Mantel äntligen klar med den tredje boken om Thomas Cromwell. Den utkommer om någon vecka (på engelska). Jag längtar tills den utkommer på svenska!

Så här ska den se ut:


5 kommentarer:

 1. Ibland finns det fördelar med att inte hitta en serie förrän hundra år efter alla andra, då har i alla fall alla delar skrivits klart... kanske. Skriver hon inte förskräckligt tjocka tegelstenar också, den här damen? Så att böckerna emellan kanske tar väldigt lång tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här två är ju tegelstenar, men jag är inte så säker på att böckerna däremellan är det. Fick snarare intrycket att hon var mätt på historien själv och behövde hugga in på något annat för att få inspiration. Synd bara att det tog så många år. Jag funderar på om jag ska ladda med del 1 och 2 i sommar, inför del 3 i höst. Kanske fräscha upp minnet kring vem som är vem.

   Radera
 2. Ååå, så fantastisk at den ENDELIG kommer! Takk for gode nyheter:) Jeg har venta så lenge! Det blir spennende å lese den norske oversettelsen, samt å se om også denne blir en prisvinner;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick just höra av det svenska förlaget (Weyler) att översättningen kommer tidigt i höst. Antar att det är samma för den norska översättningen? Ser verkligen fram emot att ÄNTLIGEN få läsa del 3!

   Radera
  2. Oj, såpass raskt! Ja, får håpe de norske henger med også:) Jeg leste første bok i 2013 og var helt oppslukt, men valgte å vente med å lese nummer to til nummer tre kom - sånt har jeg brent meg på før, og det er så ergerlig. Jeg har hatt den i hylla i mange år!:D Men nå kan jeg endelig lese!

   Radera