söndag 2 februari 2020

Pälsen


Eftersom jag inte lyckas ta en skärmdump av Storytels omslag, 
får ni nöja er med ett gammalt foto av min egen ljuvligt varma lottapäls.

Bokens titel: Pälsen
Författare: Hjalmar Söderberg
Uppläsare: Torsten Wahlund
Förlag: Bonnier Audio
Antal minuter: 9 min

Patienterna har slutat komma till doktorn, kanske har de blivit krya allihop eller så har de börjat gå till någon annan. Doktorn är fattig och sjuklig, pengarna sinar, snart är det jul och han måste som vanligt låna lite från sina rikare kollegor för att klara storhelgens utgifter.

Ute är det kallt och snöigt, den gamla vinterrocken duger inte mycket till. Doktorn får inte bara låna en hundring av sin vän, utan även en värmande päls. Och något förändras i hela honom, när han går hem genom ett kallt, vintrigt Stockholm iklädd en dyrbar pälsrock...

Verkligt fin liten novell, kortkort formulerat, tog bara nio minuter att lyssna på - men den sorgliga berättelsen kommer att finnas kvar i mig ändå. Torsten Wahlund har en underbar röst att lyssna till, den passar perfekt för en klassiker som denna.

3 kommentarer:

 1. Hahaha, helt klart bästa bokbilden någonsin. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen?! Hur ska jag tolka DEN kommentaren, då... Jag som brukar anstränga mig så mycket att ta fina foton av (pappers-)böckerna jag läser. Men du har rätt: det ÄR lite märkligt med en bokblogg som skriver om en bok men visar en bild på något helt annat.

   Radera
  2. Dina bilder brukar vara fina, men den här var så fyndig och rolig att den fick en egen kommentar. :D Hur ofta har du liksom chansen att fota själva handlingen i boken?! :)

   Radera