Jag har läst fackboken "Familjen" av Johanna Bäckström Lerneby. Mycket, mycket bra och tänkvärd om storstädernas subkulturer och förorternas kriminalitet, där klaner styr och ställer över såväl bostadsområden som invånarnas liv.
Jag har lyssnat på fackboken "Det står ett rum här och väntar på dig" av Ingrid Carlgren. Något av det bästa och mest gripande jag läst om svensk historia, hyfsat nutida. Egentligen en bok varenda unge borde läsa i gymnasiet men det är ju omöjligt när även en luttrad läsare som jag själv har svårt att ta mig igenom denna faktaspäckade tegelsten.
Jag har läst romanen "Historieläraren" av Matt Haig, en trevlig och lättsmält bok om en person som lever i många hundra år och har svårt att hitta glädjen i livet när alla han älskar dör ifrån honom och alla händelser mest känns repetitiva. Något pretentiös och ytlig, tycker jag, men helt okej.
Jag har lyssnat på "En främling i mitt hus" av Shari Lapena, en usel spänningsroman utan spänning och med århundradets mest förutsägbara slut. Hur i hela friden resonerar alla dessa läsare som på nätet intygar att de blivit överraskade? Att det finns en twist på slutet? Att man inte kunna föreställa sig vad som skulle hända och man bara måste lyssna klart för att få höra hur det gick?
Recensioner kommer vid tillfälle.
Carlgrens bok blev jag nyfiken på, ska kolla om den finns på Storytel.
SvaraRadera(Försökte svara från min mobil igår, men det funkade inte.) Jo, boken finns på Storytel. En liten varning dock: om man tror att den är 13 timmar lång så tar man fel - det är bara EN av tre delar... Jag fattade inte det. Nu har jag dock lyssnat mig igenom drygt 30 timmar och det ångrar jag verkligen inte, även om det var rätt krävande.
Raderaföljt Familjen i Göteborgs-Posten
SvaraRaderaVad gäller nätrecensioner: de går ju att köpa ganska billigt, har jag förstått - och det känns ofta som den enda rimliga förklaringen till varför en del böcker får någon positiv kommentar över huvud taget.
SvaraRadera