måndag 9 februari 2015

Under skalbaggens bo + Det röda skriket


Bokens titel: Under skalbaggens bo
Författare: Mary Willis Walker
Originalets titel: Under the Beetle´s Cellar
Översättare: Hans Lindeberg
Förlag: Månpocket, efter en överenskommelse med Bokförlaget Forum, 1998
Antal sidor: 331

Oj, vad tiden går! Det är en halv livstid sedan jag läste denna pocket nu. Kort summering: En tuff brud som är handlingskraftig och orädd måste försöka få ut gisslan levande efter ett kidnappningsdrama. Det är kriminalreportern Molly som kämpar för några skolbarns liv, sedan de blivit bortförda av en religiös sekt. Som vi alla vet, är religiösa sekter bland det värsta man kan råka ut för - näst efter ultrakommunistiska skurkar från det forna Sovjet.

Betyg: Mycket spännande, mycket amerikansk, tämligen seg på sina ställen mot slutet men det går att ha överseende med.

Rekommenderas till: folk som vill läsa en deckare på semestern och som inte bryr sig om de kommer att komma ihåg den ett år senare.

Snackis: Nej.

Länk till boken på Adlibris: LJUDBOK.

-


Bokens titel: Det röda skriket
Författare: Mary Willis Walker
Originalets titel: The Red Scream
Översättare: Hans Lindeberg
Förlag: Månpocket, efter en överenskommelse med Bokförlaget Forum, 2000
Antal sidor: 340

Det här har helt klart teveskräckispotential! Få se nu om jag kommer ihåg historien:

En man sitter fängslad i väntan på avrättning. Han är dömd till döden för att ha mördat sin första hustru. Nu dör även hans andra hustru! Mördad på ett identiskt vis, men rimligtvis inte av honom eftersom han sitter inlåst. Han börjar bedyra sin oskuld men ingen tror på honom.

Molly, hon den där orädda kriminalreportern från förra boken, har skrivit en bok om det första mordet. Vad ska hon tro? Den där typen är helt klart en vidrig mördare som försöker smita från dödsstraffet nu när det bara återstår några dagar. Men man undrar ju... Kanske är han oskyldig trots allt?

Vem är det som kopierat hans tillvägagångssätt? Vem ville sätta dit honom för det första mordet? Ni kan ju gissa själva. Klassiska nervkittlingar som: reporter som kommer något farligt på spåren, dödsdömd som borde slippa avrättning, klocka som tickar, nedräkning som pågår, mördare som smyger omkring och hånskrattar åt att ha överlistat alla andra...

Betyg: Mycket spännande och rätt fånig men med den viktiga sens moralen att man inte borde ha dödsstraff.

Rekommenderas till: samma som läste den förra boken.

Snackis: Nej.

Länk till boken på Adlibris: CD


Jag kan inte hitta att någon av böckerna finns i pappersform längre. Ingen större förlust... Men om ni hittar dem på loppis så är de värda att ha som mysläsning en regnig sommardag.

1 kommentar:

  1. En okänd författare för mig. Jag har taggat dig i en enkät om du har lust att svara så får du gärna =) http://www.midnattsord.blogspot.se/2015/02/mustasch-enkat.html

    SvaraRadera