torsdag 21 december 2017

Mormorsböcker: Regnbågens dal


Det tjusigaste omslaget har "Regnbågens dal"; jag gillar att titeln och förlagsnamnet ser handskrivna ut. Anne är väldigt elegant i sin blomsterprydda hatt, vita handskar och slanka figur i 1920-talsklänning! Illustrationen är gjord av Nils Wedel, en mycket begåvad konstnär som jag gärna skulle äga något av. Boken är tryckt i Lund år 1951 och det står ingenstans i den vilka som haft den före mig, men jag skulle tro att den är min mammas.

Jag noterar att bland ungdomsböckerna på baksidan har titeln "Härtigens kurir" bytt stavning till "Hertigens kurir". Nya böcker har tillkommit:

Fostersonen Sepp (Gredstad) - skulle man kunna tänka sig att den handlar om finska krigsbarn?
Isviddernas hjältar (Ahlman)
På indianspår (Wood) - föreställ er den boken i dagens utbud...
Rustibussarna (Thörnqvist) - så ohyggligt mycket fyrtiotal över det ordet! Små glin som gör rackartyg och hittar på upptåg och ofog.
Flickor med kläm i (Sandblad-Jerdén) - ja, vem ville inte vara en klämmig flicka?
En liten slarva (Segerstedt)
Hur jag fann Livingstone (Stanley)
Rymdraketer och reaktionsflyg (Yates)

4 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska böcker du har samlat ihop! Underbara framsidor, den här är ju helt klart elegantast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här är verkligen fin! Jag tänkte följa upp med fler böcker nu när jag har lite ledigt - men har varit så sjukt trött idag så jag har unnat mig att bara äta, läsa, umgås med familjen och lata mig.

   Radera
 2. Jag har aldrig studerat de där boklistorna ordentligt, har helt klart missat något! Jag älskar Montgomery och har läst det mesta av henne upprepade gånger - tack för den här kavalkaden av spännande upplagor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boktitlarna säger ändå en hel del om tiden, tycker jag, så det är spännande att se vad man ville att barn skulle läsa då.

   Radera