fredag 18 januari 2019

Helgfrågan om att avsluta en serie innan slutet


Den här ligger oläst i min bokhylla och jag misstänker att det inte längre är den nyaste i serien 
utan att det tillkommit ytterligare några Lynley-tegelstenar.

Mias bokhörna har Helgfrågan på torsdagar och denna vecka lyder den: "Har du avslutat någon serie för att den blivit superdålig?".

Njaaaaa, inte som jag kan påminna mig. Teveserier har jag många gånger slutat följa men bokserier brukar jag nog läsa klart. Med serie menar jag när det är mer än bara en trilogi.

Böckerna i Elizabeth Georges serie om kommissarie Lynley har jag varenda en (tror jag) men nu har det kommit nya böcker som jag inte vet om jag har köpt eller inte för alla omslagen ser ju likadana ut och alla har ungefär samma titlar... De är säkert uppe i ungefär hundra stycken (nåja) så jag har ingen koll längre. Alla är så snarlika varann och det går åratal mellan gångerna då jag läser.

Och de olästa som ligger i bokhyllan måste jag googla på för att veta vilken av dem jag ska hugga in på först.

18 kommentarer:

 1. Har bara läst några enstaka Elizabeth George-böcker, men har tänkt läsa lite fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem, har följt serien i en evighet nu!

   Radera
 2. tror det finns något av Elizabeth George i bokhyllan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt produktiv människa - och TJOCKA böcker skriver hon dessutom.

   Radera
 3. Jag ledsnade på Havers och Lynley när jag läste tionde delen (dock bara min femte). Kände att jag inte orkade med dem mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara. Jag känner så ibland med teveserier, att nu har jag sett den där huvudpersonen göra just den där grejen hundra gånger och nu får det vara nog :-)

   Radera
 4. Elizabeth Georges serie har jag inte heller tröttnat på. Även om böckerna tenderar att bli tjockare och tjockare. Lyssnade nyligen på hennes nys bok och tyckte den var jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de gigantiska! Och precis som du säger så blir de bara mer och mer omfångsrika - det är så tydligt när man ställer dem intill varann.

   Radera
 5. Det är ju problemet, det kan vara svårt att veta vilken del i serien det är. Elizabeth George läste jag mycket förr, men har nog inte alls hängt med hennes böcker nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nitton, tjugo böcker tror jag det är och jag har alldeles för dålig koll på ordningen nu. Hon kunde ju starta en helt ny serie!

   Radera
 6. Elizabeth George har jag tappat bort och nu är böckerna för tjocka. Jag har läst dem i så konstig ordning att jag inte vet vilka jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag är tydligen inte ensam - ser att många har samma invändning!

   Radera
 7. Jag läste väldigt långt i den serien, men just nu har jag en paus. Hon är ju uppe i dubbelt så många sidor som de första böckerna, men de är inte dubbelt så bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om hennes förlag bara tacksamt tar emot allt och inte redigerar? Kanske är hon lite av en drottning som man inte anmärker på? För nog sjutton skulle böckerna må bra av att bantas. De är på tok för långa!

   Radera
 8. Ja, jo, Oanade konsekvenser har jag ju läst. Svårt att hålla reda på vilka man läst och vilka man missat. Har ju även sett tv-serien så man kan ju förväxla. Har nog definitivt slutat med den bokserien, tror jag. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din sista mening är ju fantastisk: "Har NOG definitivt slutat med den bokserien, TROR jag" - det lät väldigt kluvet. Äsch, om du får den nyaste så läser du den väl?

   Radera
 9. Kommissarie Lynley gick väl på tv också om jag inte minns fel

  SvaraRadera
 10. Jag har läst många böcker av Elizabeth George, men tror jag missat några emellan och har inte läst de två senaste.

  SvaraRadera