lördag 17 december 2011

Första Fågelboken


Bokens titel: Första fågelboken
Författare: Lars Klinting
Förlag: Rabén & Sjögren Bokförlag, 1987
Antal sidor: 52

Det här måste vara den bästa fågelboken man kan köpa till ett svenskt hem såvida man inte har ambitionen att lära sig en massa ovanliga flyttfåglar i södra Europa, utan tycker att det duger bra med de fåglar vi alla träffar på här i Sverige och har sett massor av gånger men kanske inte kan namnet på eller inte känner till så mycket fakta om.

Här presenteras svanar och änder, skator och kråkor, små finkar och stora måsar, vackra svalor och spännande hökar. Lars Klinting är en helt fantastisk illustratör och man kan sitta länge och titta på de fina bilderna. En fågel på varje sida och lagom långa texter om hur de lever, vad de äter, var de bor och hur deras ägg ser ut.

Den här boken har jag haft stor nytta av och jag kan varmt rekommendera den till alla - kanske i synnerhet dem som inte varit så intresserade av fåglar och på sin höjd känner igen en svartvit skata! När man bläddrat i Klintings vackra bok vill man veta mer om våra vanligaste fåglar.

I serien finns flera andra böcker som är lika fina de: Första trädboken, Första insektsboken och Första djurboken. Köp dem allihop om du är det minsta intresserad av vår natur och vill lära dig mer. Böckerna räknas uppenbarligen som barnböcker, men det ska man inte låta sig avskräckas av: de passar definitivt lika bra till de flesta vuxna!

Betyg: Det här är en underbar bok! Varenda unge borde ha sitt eget exemplar.

Rekommenderas: Till alla som bor i detta land och är det minsta lilla intresserade av djur och växter i vår skandinaviska natur. Eller folk som gillar vackra bilder!

Snackis: Inte alls - om man inte är extremt intresserad av att diskutera fåglar.

Länk till boken på AdLibris: HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar