måndag 20 mars 2017

Tematrio: Bildbevis på vårens ankomst

Ytterst förvånad blir jag av Lyrans tematrio idag, för den handlar inte alls om böcker! Istället ska vi ange tre vårtecken som vi sett. Eftersom jag älskar att fotografera svarar jag med bilder (observera att om du klickar på bilden så ser du fotot mycket större):


De här två fina hittade jag simmandes intill varann i ån i förrgår. Nog för att många svanar stannar i Sverige över vintern, men i vår lilla å har jag i alla fall inte sett dem under vintern.


Imorse hittade jag den här blåsippsknoppen - och en mängd andra. Men det var kallt och snöade idag, så jag såg ingen som hade slagit ut.


Samtidigt som jag låg på knä för att plåta blåsippan, såg jag det här ekollonet som just hade spruckit och ska börja gro. Vilken fantastisk resa - från litet ekollon till mäktigt träd!


Det här får väl räknas till överkurs och inte inkluderat i tematrion, eftersom det är en odlad blomma. Inte desto mindre blev jag så glad när jag såg den i förmiddags. Säkert en gammal planta som min mormor satt för evigheter sedan.

21 kommentarer:

 1. Jättefina bilder, blåsippan ser rent magisk ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men jag har inte manipulerat bilden - så där skira och ludna är knopparna alldeles av sig själva.

   Radera
 2. Mycket fina vårbilder, du är en duktig fotograf! :) Visst är det fascinerande med dessa ekollon när de gror med sådan växtkraft och vilka mäktiga träd de sen blir. Är gott om ek ikring där vi bor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen! Har du läst "Trädens hemliga liv"? Trots att jag var ganska hård i min recension, har den ändå gett mig en del nya infallsvinklar på det där med skogar och trädens kompisar. Just ekar som växer så länge och står i skuggan i ett århundrade innan de äntligen når högre upp än de andra - sånt var lite kul att läsa om, tyckte jag.

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, men jag såg minsann att hos dig har våren hunnit bra mycket längre :-)

   Radera
 4. Vackra bilder, härliga vårtecken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Javisst är det härligt med våren - även om jag är en sån där udda typ som gillar vintern också. Härligt också att vakna till koltrastarnas sång (och tjatter).

   Radera
 5. fina vårtecken. jag har bara bladen av blåsippa, men det är en exotisk sort så det blir kanske bara blad, vad vet jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här var inhemsk och växte i en skogsdunge hemma. Blev så förvånad när jag såg något på marken som var av annan färg än jordbrunt, lövgult och lerfärgat :-)

   Radera
 6. Å vilka underbara bilder! Svanarna är fantastiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är tacksamt att fotografera svanar eftersom de är så bisarrt långsamma :-)

   Radera
 7. Så underbara bilder! Blev sittande bra länge tittande på den utsökta lilla blåsippan! Så magisk bild! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tack! Ibland är det nästan lättare att se allt det vackra när man kan förstora det som i verkligheten är yttepyttelitet men på bildskärmen kan täcka hela ytan :-)

   Radera
 8. Svar
  1. Tack Marie! Varje årstid har sin skönhet. Om ett halvår kommer sociala medier att svämma över av lönnlöv i alla tänkbara färger :-)

   Radera
 9. Vad fina bilder! Så härligt att våren nu kommer. Jag blir så glad när himlen i regel är mer blå nu än förut då den typ alltid var som ett grått molntäcke.. :)

  SvaraRadera