fredag 5 maj 2017

Wrong Time, Wrong Place


Bokens titel: Wrong Time, Wrong Place
Författare: Simon Kernick
Förlag: Quick Reads, 2013
Antal sidor: 92

Jag är väldigt förtjust i de här små böckerna som inte kostar mycket, nästan alltid är välskrivna och ofta innehåller kända författares alster. Visserligen är de skrivna för folk som är dyslektiker eller inte kan engelska så bra - eller kanske är väldigt ovana vid att läsa! - men det stör mig ingenting. Ibland är det skönt med ultratunna böcker skrivna i 10 punkter.

Just den här boken har den mycket passande titeln om att vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Det kan man lugnt säga att Ashleigh är! Hon är en ung lärarinna som åker med sin älskade man till Skottland för att vandra tillsammans med ett annat par. De har hyrt en stuga ute i ingenstans och där ska de sitta vid brasans sken på kvällarna och dricka gott vin och skratta och ha det mysigt.

Men det blir ju inte riktigt så...

Snarare är det som om Bruce Willis hoppar in i handlingen med svettig bringa och muskelrutig mage och lite blod på ena kinden, samtidigt som han skriker "det här är en amerikansk actionrulle, ta betäckning!" och svingar en machete mot en inkräktare i svart rånarluva. Magar sprättas upp, folk springer tills de nästan spyr, man dunkar knytnävar rakt i ansiktet på varann och naturligtvis slås hela mobiltelefonnätet ut så att ingen kan larma efter hjälp.

Ruggigt på alla sätt och vis är det. Och osannolikt så det stänker om det (det stänker för övrigt väldigt mycket blod också!).

Det bästa är att Ash, som hon kallas, är en modern hjältinna och hon klarar sig utan karlars inblandning eftersom hon a) är kvicktänkt och b) har tränat på gym.

Omdöme: Gillar! Nu fick jag tillbaka läslusten igen. Ingen större litteratur, om man säger så, men nagelbitarunderhållning där en ung kvinna äntligen får vara macho.

Tips: Läs inga fler recensioner och försök hoppa över baksidestexten, för ni vill inte veta vad som händer - då förstörs det roliga.

Länk till boken på Adlibris: ENGELSK STORPOCKET.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, serien som sådan - boken är väl kanske lite speciell med allt sitt våld och sina osannolika vändningar...

      Radera