fredag 22 juni 2018

Bingobricka nr 2


Ja, herregud - i alla möjliga bemärkelser - "Knutbykoden" platsar garanterat på min bingobricka som "en bok om en annan verklighet".

Den hade i och för sig platsat som "en bok om uppenbarelser" också, eftersom de här - i allra högsta grad verkliga, men i några fall döda! - huvudpersonerna ständigt får bisarra uppenbarelser från Gud, i synnerhet när de känner sig sexuellt attraherade till någon församlingsmedlem. Gud ser gärna till att hitta en anledning till varför det är renande och heligt att ligga med någon - eller några! - som man inte är gift med, och som i sin tur är gift med någon annan. Praktiskt! Och blir det problem så kan man ju alltid döda den man inte har lust att vara gift med längre, så är det problemet ur världen. Bokstavligt ur världen.

Skrämmande! Recension kommer inom kort.

2 kommentarer:

  1. Hu! Jag minns det där fallet så väl, det var fullständigt vansinnigt. "SMS från Gud"... ibland lite svårt för en utomstående att begripa hur folk kan vara så lättlurade, men inuti en sekt verkar logik och rimlighet tappa betydelse och helt andra mekanismer gäller. Ser fram emot din recension av boken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den systematiska nedbrytningen som är så plågsam att läsa om. Utsatta människor i en stängd värld, svårt att värja sig mot manipulation och mobbing...

      Radera