måndag 11 juni 2018

Tematrio: om trio

Tematrio idag? Jag tycker det känns som helg fortfarande, har hamnat i otakt på något vis. Denna måndag gäller det att klura ut tre trilogier.

Lyran själv plockar två av de tre jag gärna skulle valt själv, nämligen Kristina Sandbergs böcker om Maj samt Tolkiens böcker om ringen... Dessutom påpekar hon att hon skulle valt Wolf Hall-trilogin om bara Hilary Mantel kunde bli klar med den tredje någon gång - och det håller jag fullständigt med henne om.

-

Anne B. Ragde har skrivit en fin trilogi om en svinfarm i Norge och de vuxna bröders inbördes invecklade relationer - som blir ännu mer upp-och-nervända då den ene broderns dotter kommer på besök på gården.

Jättefin bokserie som Ragde effektivt förstörde genom att ge ut en fjärde bok i serien sisådär femton år försent...

Med risk för att vara tjatig nämner jag återigen Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens trilogi om unga kvinnliga häxor... Om det inte vore för att åskan är rakt över oss så skulle jag lägga lite mer tid på tematrion, men nu borde jag nog stänga av datorn.
Får vänta till lite senare - nu är åskan rakt över oss!

Sorry, kära bloggläsare! Det åskade till långt efter jag lagt mig, så tematrion blev aldrig klar.

10 kommentarer:

 1. Anne B. Ragdes böcker väntar i min bokhylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt ojämn, tycker jag. Några otroligt bra, några rent tråkiga.

   Radera
 2. har läst något av Ragde och Cirkeln

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev lite stympat igårkväll när jag skulle göra inlägget - hann aldrig färdigt innan det blixtrade och dånade rakt över oss.

   Radera
 3. Oj då, åska! Hur tar Jixxa det? Tassa är helt åsksäker men hela mammans syskonkull med alla morbröder och mostrar är åskrädda, av någon anledning. Häxserien är väldigt snygg men jag har inte läst den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jixxa var hur cool som helst. Överhuvudtaget är hon en väldigt stabil hund; fixar fyrverkerier, skrikiga människor, buller, tutande bilar, åska och pistolknallar.
   Ja, det blev en lite medioker tematrio för min del - men, men. Tyckte inte det var värt att sitta kvar vid datorn när det brakade loss som värst.

   Radera
 4. Engelsfors-trilogin är riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med. Brukar inte läsa ungdomsböcker men de här tre slukade jag!

   Radera
 5. Cirkeln står i bokhyllan oläst fortfarande, borde nog ta tag i den snart. Här var allt urdraget hela dagen igår, stor respekt för åskan sommartid, en router smällde sönder väldigt otäckt av ett åsknedslag en sommar för några år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig! Jag har så mycket elektronik inkopplat - och trots att jag har ett spänningssäkrat grenuttag mellan själva vägguttaget och alla datorerna, skrivaren, scannern osv, så vågar jag inte ha igång allt just när det åskar som värst. Kan bli en dyr historia!

   Radera