torsdag 7 februari 2019

Liten förhandsbeställning


"Barnet från ingenstans" av Kari Rosvall har jag beställt.

Jag älskar bokrean! Ända sedan jag var barn har jag tyckt att det är en högtid; veckan då jag har råd att köpa inbundna böcker och MÅNGA böcker.

Det senaste decenniet har förstås varit lite annorlunda; till stor del för att man kan förbeställa via nätet. Innan dess fick man förbeställa via handskrivna listor som lämnades in i den verkliga bokhandeln och sedan hämta ut de tunga papperskassarna i affären när rean hade börjat. Och innan dess fick man inte förbeställa alls, utan fick armbåga sig fram och slita åt sig de böcker man ville ha innan någon annan snott dem.

Lite av den där hetsen, ha-begäret och charmen har gått förlorad. Samtidigt är det såklart otroligt bekvämt att få hem böckerna snyggt paketerade utan att behöva stångas alls. Minns att jag fick ledigt av chefen för att stå i kö utanför Akademibokhandeln i Solna centrum på morgonen, för att vara en av de första som rusade in i butiken och norpade ett åtråvärt exemplar av någon bok man sett fram emot.

I år har jag knappt beställt något alls. En handfull böcker som jag haft i min önskelista och som nu kom på rea (ja, jag hade kalkylerat med det!), det är allt.


"Husdjuret" har fått diverse utmärkelser och jag har aldrig läst något 
av Camilla Grebe så jag är nyfiken på denna. 

2 kommentarer:

  1. Barnet från ingenatans låter väldigt intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har för mig att boken fick en hel del uppmärksamhet när den kom ut, i både tidningar och teve. Skrämmande att försöka avla "det perfekta barnet", men också med tanke på alla andra barn som blir till i krigstider (av våldtäkt eller i kärleksförbindelser) mellan soldater och de kvinnor de möter.

      Radera