måndag 21 december 2015

BloggjulkalendernDecember har gått fort! Jag deltar i Sofies julkalenderbloggande och är alltså en av de sista som ska berätta om en bra bok jag läst under 2015. Framåt nyår kommer säkert hela bloggosfären att explodera av listor över De Bästa Böckerna och Årets Höjdare och Mina Topp Tio 2015. Den här kalendern är väl en sorts försmak på det hela.

Igår var det Lyrans Noblesser som skrev om två fina böcker i det sista inlägget av två den dagen. Idag är det jag som har stafettpinnen och imorgon är det C.R.M Nilsson som öppnar lucka 22 i kalendern.

Jag har läst många bra böcker i år som jag skulle vilja tipsa om! Men när Sofie i november undrade vilka böcker vi tänkte anmäla oss med, så valde jag:

Min europeiska familj de senaste 54.000 åren av Karin Bojs.


Om man är det minsta intresserad av människans ursprung, av arkeologi och historia och genteknik, så ska man ta chansen att läsa denna underhållande bok. Ni lär inte hitta något annat så lättsmält som samtidigt innehåller de senaste forskningsresultaten. Mycket intressant att följa våra förhistoriska anfäder och -mödrar på deras väg från Afrika, genom Europa och upp mot Norden - hur de levde, hur de såg ut och vad man kan utläsa ur deras arvsmassa om vilka de fick barn med och hur folken spred sig över kontinenten.

3 kommentarer:

  1. Jag har inte hört mer om denna än att den vann Augustpriset, men det verkar ändå lite intressant. Tack för tipset och ditt inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldig variation på böckerna i bloggkalendern! Ursäkta att jag stavade ditt namn fel på ett ställe i texten, ändrar det nu :-)

      Radera