tisdag 29 december 2015

Tematrio: Planer inför bokåret 2016

I Lyrans sista tematrio för i år handlar om vad vi har för föresatser inför det kommande 2016. Tre böcker vi vill läsa eller tre andra löften med anknytning till läsande och bloggande (tolkar jag det som). Mina tre:


1. Jag ska läsa fler klassiker! Hann inte börja på Vilhelm Mobergs utvandrar-epos, hann inte heller klart Per Anders Fogelströms hela serie om Stockholm.
Och det finns fler böcker jag skulle vilja läsa, exempelvis Moa Martinsons bokserie om flickan Mia och Elin Wägners debutroman Norrtullsligan.


2. Jag ska försöka bli klar med min egen utmaning att läsa samtliga Augustpristagare. Har hunnit en bra bit på väg, men har väldigt mycket kvar... Målet är att ha hunnit läsa varenda en innan prisutdelningen i november 2016.


3. Om någon skulle fråga, så skulle jag sannolikt säga att jag (visst) läser böcker på engelska - men i själva verket är det nog så att det var mer förr. Nu är jag kanske lite för bekväm av mig och läser någon enstaka bok på engelska. Men det vill jag helst inte säga högt, för jag tror nog innerst inne att jag är en sån som läser en hel del på engelska. Känner att det är dags för skärpning där... Under nästa år ska jag anstränga mig att läsa fler böcker på engelska.

16 kommentarer:

 1. Ja det låter bra dock skulle jag inte kunna läsa på engelska för svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog egentligen rätt bra på engelska, om jag får säga det, men det går ju långsammare. Hur gärna jag än skulle vilja säga att det flyter på lika smidigt som svenskan så gör det inte det...

   Radera
 2. Svar
  1. Tack! Jag säger detsamma, om dig. Mycket ambitiöst, Hannele!

   Radera
 3. Läsa mer på engelska borde jag också göra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att hålla sina kunskaper igång!

   Radera
 4. Det var väl ambitiöst så det duger! Augustprisvinnarna är ju ett väldigt bra tips, dem ska jag ge mig på så småningom (har ju läst flera av de senare men långt ifrån alla).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påtagligt många av Augustpristagarna är böcker som jag tycker oerhört mycket om och skulle läst i alla fall. Det var så projektet startade; att jag noterade att många av mina favoritböcker hade påskriften "Augustprisvinnare" på omslaget.

   Radera
 5. Vill gärna ha tips på lättlästa böcker på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska se om jag kommer på några passande, men exempelvis läste jag "The Great Gatsby" och häpnade över att den var så lättläst trots att den har många år på nacken. Bra bok, för övrigt!

   Radera
 6. Oj så ambitiöst att läsa alla Augustprisvinnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul! Och hinner jag inte så hinner jag inte :-)

   Radera
 7. Jag håller på med Mobergs utvandrarsvit och skall fortsätta med Nybyggarna i år. Här är en till som blivit bekväm och läser alldeles för lite på engelska :)

  SvaraRadera
 8. Att läsa samtliga Augustpristagare låter som en riktigt kul utmaning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så otroligt många bra böcker, inser man bara av att läsa listan över alla pristagare genom tiderna. Tänk vad många duktiga författare vi har i Sverige!

   Radera