torsdag 16 november 2017

Helgfrågan: Skriva en bok?


Hör du till dem som vill skriva en egen bok? undrar Mia i "Helgfrågan".

Jamen, såklart! SÅKLART!
Och jag är övertygad om att det kommer att bli så också, förr eller senare.

Jag lärde mig läsa och skriva när jag var fyra år. En uppväxt som så kallat öronbarn gjorde att jag tillbringade bokstavligt talat åratal i sängen. Läste, skrev, läste, skrev. Det här var ju långt innan det fanns dag-teve, datorer eller någon annan underhållning än att leka med kottar. (Nja, nu överdrev jag allt. Men ni fattar: på 1970-talet fanns inget som helst kul för en sjuk dagis- och lågstadieunge. Man fick läsa böcker, rita, lägga pussel.)

Jag har skrivit så vansinnigt mycket hela mitt liv. Något kommer det resultera i, det tror jag verkligen, även om jag inte vet vad eller när.

27 kommentarer:

 1. jag tänkte aldrig att vi hade tråkigt :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt, men jag upplevde aldrig att jag hade tråkigt när jag var liten. Trots att det inte fanns så många saker som kunde underhålla en. Böcker blev ju så klart räddningen om man var sjuk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monika - och Hannele! - jag tyckte faktiskt att jag hade tråkigt. Mina föräldrar jobbade, brorsan var på dagis. Jag var ensam hemma från en väldigt låg ålder - eller så kom farmor och passade mig, men hon avskydde att leka med oss så hon satt i köket och lyssnade på radio och bakade munkar eller något. Jag älskade att läsa, lägga pussel, rita klippdockor, rita och pyssla. Men visst hade jag tråkigt. Veckor i sträck var jag hemma. Missade nästan hela årskurs tre - det var inte kul.

   Radera
 3. Min dotter älskar att läsa och skriva och hitta på så om hon skulle bli författare skulle jag inte bli förvånad :)

  SvaraRadera
 4. Låter spännande, stort lycka till. Jag lärde mig också läsa och skriva vid fyra års ålder och har sedan dess drömt om att bli författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till! Vi får försöka realisera drömmarna :-)

   Radera
 5. Svar
  1. Tack för peppningen, Ewa! Du är ju ett sant föredöme!

   Radera
 6. Jag läste och skrev också från tidig ålder och upp i åren och det var himla kul att skriva berättelser och så blev det en hel del poesi. Numera är det lagt på hyllan men vem vet vad som händer framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, plötsligt får man kanske tid, råd och inspiration att verkligen fullfölja!

   Radera
 7. Spännande, lycka till med skrivandet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Först måste jag bara kunna finansiera det... Men sedan så! :-)

   Radera
 8. läsare brukar ofta skriva också. mer eller mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag du har helt rätt i! Absolut.

   Radera
 9. Jag ville bli författare i tonåren, var säker på att det var det jag skulle göra :). Men nu har det ändrats väldigt, men jag älskar fortfarande att skriva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har ju något att berätta - och ibland är det skönt att skriva av sig, även om ingen annan läser. Bara för att formulera för sig själv hur man känner och varför.

   Radera
 10. Hoppas du lyckad få till en bok någon gång!

  SvaraRadera
 11. Jag håller med att det kunde vara tråkigt att vara hemma när en var sjuk. Tur att det fanns ett bibliotek. Farmor lekte inte heller men farfar läste högt. Det var trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tack och lov för biblioteken! Vi lånade massor.

   Radera
 12. Håller tummarna att din dröm slår in.

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att du är inställd på det!
  Jag minns inte att jag hade tråkigt, men jag var mycket ensam då jag var ensambarn. Men böckerna var ju en del av räddningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, böcker är en härlig värld att fly in i. Tristessen för min del - om det inte framgick i inlägget - var ju för att jag var SJUK och inte fick gå till skolan. Det hade varit stor skillnad om jag hade haft skoldagar med kompisar och sedan kommit hem till ett hus utan teve, dator och modern underhållning :-)

   Radera