måndag 27 november 2017

Tematrio: Långt och poetiskt i titeln

Långa, poetiska titlar är temat för Lyrans utmaning denna vecka. Jag vet inte om jag har så många såna böcker. Känns som ett ovanligt svårt tema.

"Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige" tycker jag är långt och åtminstone rätt fint, om än inte väldigt poetiskt. Förstås av Selma Lagerlöf, kanske bäst att påpeka det så här i bokkanontider... Jag har en vacker inbunden utgåva som jag fick när jag började skolan.
"I Djursholm och Tensta kindpussar vi varann" - en bok av Pontus Herin, som verkar romantisk och poetisk att döma av titeln men verkligen inte är det ett enda dugg (utan istället en reportagebok från förorten).

"I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" av Tom Malmquist - längre och mer poetiskt kan det väl knappast bli?

"Mellan sommarens längtan och vinterns köld" av Leif G.W. Persson är visserligen en deckare om Palme-mordet, men har en mycket lång och poetisk titel.

Ojdå, det blev visst fyra. Då väljer jag bort kindpussarboken som kanske är minst poetisk - eller vad säger ni andra?5 kommentarer:

  1. En poetisk titel - av Leif G W! Det var sannerligen veckans mest överraskande (jag har som vanligt noll koll på deckarhyllorna, ja...)

    SvaraRadera
  2. Jättefina titlar. Leif GW´s har även jag i min trio.

    SvaraRadera
  3. Mellan sommarens längtan och vinterns köld har jag sett andra nämna. Väldigt poetisk titel!

    SvaraRadera