torsdag 30 november 2017

Kan man välja "de bästa böckerna" 2017?Bäst 2017? Undrar om man ens KAN säga så. "Tiden är inte än" av Elin Boardy och "Kåda" av Ane Riel samt "Störst av allt" av Malin Persson Giolito utser jag till de tre bästa böckerna jag läst under det gångna året. Fantastiska böcker!

---

"Guds barmhärtighet (Vargskinnet del 1)" av Kerstin Ekman, en av mina favoritförfattare, svårt att inte tycka om hennes berättariver och inlevelse.

"Vänd dig inte om" av Tove Alsterdal är visserligen en deckare och kanske inte så märkvärdig egentligen, men mycket välskriven och med ett socialt patos.

"Flugfällan" av Fredrik Sjöberg, så smart och humoristisk!

"Björnstad" av Fredrik Backman, om man försöker bortse från floskler och Allvetande Berättarröst och diverse annat så är det en underbar roman om vänskap och lojalitet.

"Tjockdrottningen" av Moa Herngren, egentligen en lättviktig bok om ett tungt ämne - kanske kommer den inte att stanna kvar i minnet heller, men den är så träffsäkert skriven och Herngren är så skicklig på att fånga människors ångest.

"Sekten på Dimön" och "Sektens barn" av Mariette Lindstein, kanske inte litterärt, men för att det drog igång bra diskussioner hemma och en härlig mejlkonversation med den trevliga författaren.

"Kyrkogårdsboken" och "Den sovande och sländan" av Neil Gaiman är ruskiga barn- och ungdomsböcker som vrider och vänder på genus och det mesta annat vi är vana vid i klassiska sagor.

3 kommentarer:

  1. Jag ska försöka samla ihop mina bästa böcker i en video när året närmar sig slutet eller i början av nästa år :)

    SvaraRadera