onsdag 26 september 2018

Besöksrekord, bokklubbsjubileum och några saker jag INTE ska göra...

Jag bollar tre böcker just nu och kan därför inte skriva några vettiga recensioner än på ett tag. Det är bokklubbsväninnans val "Ett fjärran krig" av Göran Redin, tegelstenen "Gamla Uppsala" av Kristina Ekero Eriksson och recensions-exet "Berget offrar", skriven av Madeleine Bäck.

Jag ser ju hur många andra bokbloggare lägger ut ett inlägg om dagen, men om jag ska kunna göra en sån sak så måste jag skriva annat än bara bokrecensioner och enstaka bloggutmaningar - då måste det bli allt möjligt som handlar om litteratur, bokmässor, författare eller helt andra grejer. Det mäktar jag inte med. (Förstår faktiskt inte hur andra klarar av att vara så produktiva.)


Någon Bokmässa i Göteborg blir det inte för mig i år. Jag har aldrig varit där men det är säkert roligt om man är utåtriktad och vågar gå runt och snacka med författare.

Själv ser jag istället fram emot något alldeles extraordinärt: vår bokklubb firar 10-årsjubileum nu i dagarna och vi sex som ingår har avsatt helgen för ett litet retreat, skulle man kunna säga, där vi isolerar oss med varann och diverse böcker.

Förra året blev jag tillfrågad om jag åter igen ville vara Augustprisambassadör. Då tackade jag nej, med motiveringen att jag inte har ett instagramkonto eller en särskild Facebooksida för bloggen. I år var det ingen som frågade mig, så nu har jag antagligen försuttit chansen. Hade varit fantastiskt kul att bevaka just facklitteraturen i år, eftersom jag har flera favoriter där.

Men något jag istället kan glädjas över, är mitt förra inlägg, det om novellen "Nattrodd". Tack vare förlagets vänliga gest att länka till min blogg, fick jag rekordmånga besökare. Mångdubbelt mer än en vanlig dag! På ett enda dygn var det 1.322 personer som gick in på Boktanken. Wow!

4 kommentarer:

  1. WOW indeed! Och grattis till tioårsjubileet, det var inte illa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det otroligt?! Och att vi fortfarande får styra upp samtalet för att ALLA pratar så mycket och har så många saker att säga om böckerna :-) Härligt när man hittar ett gäng som funkar så bra ihop.

      Radera