torsdag 13 september 2018

Ingenting att se


"Ingenting att se" är en nyutkommen roman, skriven av bokbloggaren Robert Warholm. Han är en av de första personer i den här härliga blogg-gemenskapen som tog kontakt med mig och skrev något litet på min blogg emellanåt.

Jag såg att han på sin blogg nämnde ett manus som han satt och filade på - och frågade om jag möjligen fick läsa det. Så kom det sig att jag för några år sedan läste korr på "Ingenting att se" och kom med synpunkter och kommentarer om både handlingen och upplägget. Senare har jag fått nya versioner, där Robert arbetat vidare på texten. Och så kom ju hans böcker "Skam" och "Synd", som gavs ut före denna, som jag också har fått läsa och tycka till om.

Tre romaner, bra jobbat Skriv-Robert! Och varmt tack för boken som kom med posten idag. Det känns verkligen roligt att ha fått vara med och se de här tre romanerna växa fram.

Det här är en bok som spänner över merparten av ett liv - en liten flicka som i början av förra seklet hamnar i rullstol och därmed hindras från en hel del som andra kan uppleva; vi följer hennes uppväxt, vuxenliv och ålderdom. Hela tiden bor hon i sitt barndomshem, där det finns en vindstrappa som leder till en våning hon aldrig fått komma upp till. Vad finns där? Var det något mor gömde, något far höll hemligt? Ett helt liv undrar hon.

3 kommentarer: