torsdag 11 oktober 2018

Enkät: Hur hinner man bokblogga?


Foto från nyrenoverade Nationalmuseum i Stockholm. Dit ska jag i alla fall gå, vad som än händer!Jag känner en sån frustration när jag blickar tillbaka på vad jag hunnit med under 2018. Jag trodde nog att jag skulle hinna vara betydligt mycket mer kulturell än vad jag varit. Det här skulle bli året då jag kunde ägna mig mer åt muséer, utställningar, föreläsningar, konserter - och böcker!

Istället har jag jobbat massor och varit väldigt trött på kvällarna. Så pass att jag inte hunnit läsa mycket: tidigare läste jag väl sisådär 80 böcker om året, men 2018 ser det ut att bli hälften.

Det spelar förstås ingen som helst roll. Jag tävlar ju inte med någon! Men om folk ska orka gå in och läsa på bloggen så krävs att man upprätthåller en dialog, lägger ut nya inlägg, förnyar sig och är aktiv.

Det verkar som att man bör delta i bloggutmaningar, svara på enkäter, gå på bokmässor, intervjua författare, mingla på bokreleasepartyn. Vara med på bokfrukostar, recensera gratisböcker, ordna utlottningar, jobba (oavlönat) som ambassadör/influencer för diverse bokmässor, litterära event och priser.

Men hur sjutton hinner man?!

Hur gör ni andra? Jag har skrivit och frågat några av de personer vars bloggar jag läser så gott som dagligen. Förhoppningsvis svarar de! (Om jag inte har mejlat till dig och du gärna vill vara med, skriv till boktanken@gmail.com så får du samma frågor som alla andra.) Ser fram emot en serie peppande svar från unga och gamla bloggare över hela landet.


Vinjetten som jag har gjort, som får inleda enkätsvaren.

3 kommentarer:

 1. livet har olika faser, läst att människor knappt läser tolv böcker per år... jag ser inte mycket på tv, städar inte jämnt ☺️ ta en liten promenad ute i friska luften, stressa inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser nästan aldrig på teve och städar inte jämt, jag tar långa hundpromenader varje dag - men att inte stressa är svårt när man är egenföretagare. Om inte JAG drar in pengar blir det ingen lön.

   Radera
  2. så har jag fått mera lästid, vackert tak

   Radera