måndag 8 oktober 2018

Önskelista för en mer harmonisk tillvaro

Det här är vad jag skulle vilja ha just nu. Kunde jultomten möjligen tänka sig att komma tio veckor för tidigt?!

Gott te. Särskilt den här sorten (Kusmi Tea Prince Wladimir) som är dyr, god och levereras i en fin burk.


Några av de böcker som jag önskat mig ända sedan jag hörde att de skulle komma ut, men som jag inte köpt, fått eller hunnit låna. Till exempel Bannerheds "Lugnet" och Västerbros "Svälten" eller den nyaste Stephen King-boken, "Outsidern".
En inbjudan till en sån där trevlig bokfrukost skulle jag inte heller tacka nej till, det brukar vara otroligt roligt att höra författarna prata om sina egna böcker. En helt annan sak än att bara läsa om dem!

Lite mer tid vore också bra. Jag jobbar för mycket, sover för lite, latar mig aldrig så där totalt som man kan göra under sommarsemestern. Nej, jag skulle behöva mer tid till ingenting!

Lite mindre klimatångest skulle sitta fint. Lite mindre åldersnoja likaså... Lite mer uppskatta mig själv i min yrkesroll och det jag har uppnått i mitt företag och allt jag kan rent professionellt, utan att ständigt vikta det mot allt jag inte hunnit lära mig (och som "alla andra" kan...) till min egen nackdel. Ibland är det knepigt att resonera med sig själv.

En resa till Norge för att se på "nordlyset" vore toppen! Det är kanske det jag behöver. Komma bort ett tag, göra något helt annat. Se en bit av vårt väldiga universum och strunta i hur liten jag själv är i det hela.


Foto: Aftenposten.


8 kommentarer:

 1. Norrsken har verkligen en lugnande inverkan, i alla fall på mig. Kan stå länge och bara titta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara sett det på teve - aldrig i verkligheten. Verkar helt fantastiskt! (Jag tycker i och för sig att det är makalöst med en vanlig stjärnhimmel också. Man ser inte stjärnorna så ofta här, för det blir aldrig riktigt mörkt. Inte som på landet, där kan jag stå och böja huvudet bakåt tills jag nästan får nackspärr - bara för att se den myllrande stjärnhimmeln.)

   Radera
 2. Aha, här är din norrskenslängtan! Och Kusmi på hjärnan har jag ju också, precis som du. Köpte följande på Åhléns i Luleå häromdagen. Lite dyrt för tepåsar, men så fin förpackning att jag inte kunde låta bli: https://www.ahlens.se/Inredning/skafferiet/kaffe-te-dryck-15010/kusmi-24-pack-tepasar-kusmi-wintertime-90072909/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vad gott! Lite extra lyx måste man unna sig ibland.

   Radera
 3. Norrsken - det skulle jag också vilja se! Härligt med en längtan till nordnorge också. Man glömmer så lätt att man inte alltid behöver åka söderut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och tänk att få se späckhuggare - det vore också något!

   Radera
 4. en konst att lata sig, sett norrsken i Göteborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig sett norrsken, även om det påstås att man kan se det i Stockholm ibland.

   Radera