fredag 12 oktober 2018

Hur hinner du blogga, Boklysten?Nästa att svara på min enkät är BOKLYSTEN som skriver så här:

Skriver du ensam eller tillsammans med andra i något bloggkollektiv?
Skriver ensam.

Har du en plan för hur ofta du ska skriva på bokbloggen - och lyckas du uppnå det målet?
Har inte en direkt plan men jag har några fasta inlägg som återkommer varje vecka.

Fyller du ut med stafettutmaningar, tävlingar, enkäter osv - eller fokuserar du på recensioner och tyckanden om böcker?
Lite både och - har lite av varje på bloggen för att innehållet ska bli så varierande och intressant som möjligt.

Har du ett heltidsjobb eller något annat som tar mycket tid av din dag?
Jag är sjukpensionär, eller det heter väl numera att jag får sjukersättning, så jag bestämmer själv hur mycket tid jag vill och orkar lägga på bloggandet. Vissa dagar blir det mycket men inte alltid, jag har en del annat att göra också.

Fördelen med att bestämma själv över sin tid är att jag också kan t.ex. skriva en mall (dvs faktauppgifter på boken, lägga in länkar, leta rätt på annat material jag vill ha med i recensionen osv) i förväg och sedan bara skriva in omdömet när det är dags att recensera.

När jag jobbade hade jag definitivt inte hunnit med att blogga för på den tiden upptog jobbet en stor del av dygnet, jag jobbade nog ca 10-12 timmar per dag då. Jag började inte blogga förrän nästan 10 år efter att jag blivit sjukpensionär och behövde något nytt att göra när jag la en annan av mina hobbies på hyllan.

Rådet jag kan ge om man vill göra fler inlägg men inte orkar hålla på varje dag, är att ta en dag och skriva färdigt lite inlägg så att man antingen kan schemalägga dem för publicering vissa dagar i veckan eller om man vill göra det manuellt, bara behöver publicera dessa när man känner för det. Kommer man sen på något mer så är det ju bara att skriva spontant något inlägg när man känner för det.

---

Tack för svaren och tack för alla goda råd!

2 kommentarer:

  1. Att man kan schemalägga inlägg är verkligen toppen! Gör ofta det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är bra! (Just det här inlägget var ju schemalagt, till exempel.) Men jag vill också ha vettiga saker att skriva - och för att ha det så måste man läsa mycket eller har tankeväckande saker att säga om litteratur i allmänhet. Jag tror inte jag kan klara den ekvationen just nu.

      Radera