tisdag 5 mars 2019

Cut off


Bokens titel: Cut off
Författare: Mark Billingham
Förlag: Quick Reads, Sphere, 2017
Antal sidor: 98

Lägg inte hela ditt liv i mobilen! Unga, vackra Louise gör det: hon har alla kontakter där, mängder av sms och foton - ja, till och med de små reklamfilmer som hon gör i sitt jobb (med förhoppningen att någon gång få spela in en riktig långfilm).

Hon kan inte låta många minuter gå innan hon tittar på mobilen, den är nästan som en förlängning av hennes kropp.

Total katastrof sålunda när Louise lägger ifrån sig telefonen inne på ett café och istället plockar upp en annan - nästan likadan men fulare och sämre. Vem har tagit hennes egen? Louise ringer och ringer till sin egen mobil (ja, hon kan förstås inte göra det med den upphittade utan ber vänner att göra det åt henne) men ingen svarar.

Tiden går. Hur är det möjligt att det kan gå flera timmar utan att man glor på sin mobil?! Finns det ens människor som inte tittar på telefonen hela tiden? Nu har hon ju ringt säkert hundra gånger och ändå har den som fått Louises telefon istället för sin egen inte svarat!

Hela hennes liv ligger ju i den där mobilen. När Louise långt senare äntligen får kontakt med personen som hittat telefonen blir hon enormt lättad - men det är då den verkliga mardrömmen börjar.

Mitt omdöme: Jag gillar Quick Reads lättlästa engelska noveller, de är ofta skrivna av etablerade författare som kan konsten att jonglera med orden och snabbt bygga upp en spännande intrig. Mark Billingham är inget undantag! Det här är riktigt träffsäkert, på många vis trovärdigt - och väldigt läskigt.

Länk till boken på Adlibris: POCKET

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar