fredag 8 mars 2019

Gamla tips blir som nya!

På en föreläsning om digital marknadsföring påpekades att man mycket väl kan lyfta upp foton man använt tidigare (främst då på Instagram, men funkar säkert även i andra kanaler) eftersom det hela tiden tillkommer nya följare, nya läsare, nya vänner.

Jag tyckte det lät helt sinnessjukt. Ska man inte lägga ut nytt hela tiden? Ska man återanvända gamla inlägg? Så slött. Så oengagerat.

Men så tänkte jag om: jag gillar ju återbruk i alla andra sammanhang. Varför skulle det vara så fel med återbruk just i en blogg?

Det är trots allt nästan inga som läst mina första år på Boktanken, skulle jag tro. Jag hade inga läsare alls. Sannolikheten att någon skulle ha så vansinnigt tråkigt att den började scrolla igenom Boktankens inlägg från 2013 eller 2015 är närmast mikroskopisk.

Så här kommer några böcker från min knackiga start som bokbloggare, som återanvända tips till den förkrossande majoritet av mina läsare som faktiskt inte läste dem då jag skrev dem. Samtliga böcker är mycket läsvärda!

--

Hemligheten av Philippe Grimbert (recenserad december 2011)
Medicinen av Hans Koppel (recenserad januari 2012)
Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd (recenserad januari 2012)8 kommentarer:

 1. Du har alltid så fina bilder till dina inlägg! :) Önskar jag kunde vara lika kreativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom läsning och naturen så är ju fotografering mitt stora intresse. Jag försöker att inte lägga någon tid på detta eller ställa några krav på mig själv, för det hämmar kreativiteten. I mitt jobb måste allt vara så perfekt - då är det bra om fritidssysslorna får vara som de är. Tack för snälla ord!

   Radera
 2. Fina bilder och boktips tack. Kommer snart tillbaka hit ha en fin dag kram från Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Nina! Jag trodde jag hade skrivit ett svar till dig - men tydligen inte. Blir så glad när jag får såna här meddelanden!

   Radera
 3. Bra boktips det där! Läst och gillat alla utom Troppers bok som däremot funkade alldeles utmärkt som film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade boken (har inte sett filmen) men han är lite ojämn, tycker jag. Läste ju en annan bok av honom nyligen och den var bedrövlig. Rena smörjan.

   Radera