fredag 21 maj 2021

Fem en fredag: Oväntat besök

Elisa på bloggen ElisaMatilda ställer fem frågor på fredagarna. Denna gång handlar det om vad som händer vid oväntade besök!


1. Om 20 minuter får du oväntat besök. Vad skulle du behöva städa?
Jag skulle inte behöva städa något egentligen. Men det är sett ur en rent krass, faktisk synvinkel. Hur jag reagerar är en helt annan grej... 

Jag skulle antagligen bli helt superfokuserad och springa runt som en galning, plocka undan på köksbordet, slänga sopor, trycka in smutsiga tallrikar i diskmaskinen, ställa skorna i snygga par i tamburen, kolla att det finns rena handdukar på gästtoan... 

Jag har ENORMT svårt för att koppla av om det är stökigt när vi får gäster. 

2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika?
Antar att det inte menas te och kaffe här, för sånt har jag gott om, utan mer det man har som tilltugg. Det finns en hel del gluten- och laktosfria godsaker i ett särskilt frysfack (vi har två frysskåp...) reserverat för sonens flickvän. Det går förstås att nalla av, om det behövs. Annars finns pinfärskt hembakt bröd och lite citronkladdkaka.

3. Hur skulle du behöva fixa till dig?
Sätta på mig strumpor. Jag går nästan alltid barfota, men har fått höra att det är vanligt att folk ogillar sånt. Så: ett par strumpor på fötterna. I övrigt är jag klädd och klar tidigt på mornarna.

4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara?
Givande! Nätverksmöten, zoomat affärsmöte, bra telefonsamtal med gullig affärsvän - och mysig frukost med maken, sonen och hunden trots att det är en vanlig (arbets-)fredag!

5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?
Det helt sanna: jag måste jobba nu. En vardag kan jag inte ta långa fikapauser och jag skulle vara väldigt tydlig med det. Gärna en kopp te och lite prat, men sedan åter till verkligheten!

12 kommentarer:

 1. Har heller aldrig strumpor på mig, om det inte är vinterkalla golv. Och inte har jag kaffebröd hemma heller, men kaffe/te finns det ju. Och det viktigaste är nog att känna sig välkommen! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att känna sig välkommen MÅSTE ju vara det viktiga! Sedan är det väl alltid trevligt om man har något att bjuda på, men det är underordnat. Trevlig helg, du med!

   Radera
 2. Kaffe har jag inte att bjuda på men flera tesorter. Oväntat besök kan vara trevligt men nu under pandemin blir det isf bara utomhus hos mig. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också många tesorter, men kaffe finns här hemma eftersom det är vad de flesta andra önskar sig. Flädersaft har jag faktiskt också, mums! Ha en fin helg, du med!

   Radera
 3. hembakat bröd är toppen. jag har bakat ungefär varannan dag under hela pandomin. jag går barfota i mina inneskor så här års i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vintern har jag ofta sockor på mig inomhus, för vi bor i villa och då är det inte så varmt... men såhär på försommaren tycker jag att det är skönt att gå barfota inne. Tassar ut bland maskrosorna i trädgården (de på bilden) och känner de svala blommorna under fötterna.

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, jag har bakat matbröd sedan jag flyttade hemifrån - men nu har även maken lärt sig baka enkla, nattjästa bröd. Supergott!

   Radera
 5. Ja vi barfotabarn i livet. Jag går också alltid barfota hemma om det inte är vinter, då har jag raggsockor. Bäst är förstås barfota i gräset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen ganska frusen av mig, men det ÄR något speciellt med att gå barfota! På vintern har jag också sockor inomhus, helst ullfrotté eller raggsockor.

   Radera
 6. Haha, jag har lite fotfobi, går aldrig utan strumpor, förutom när jag går och simmar, då har jag å andra sidan badskor! Du gillar inte stök, jag märker det inte sånt alls, det betyder ju bara att man har roligare saker att göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lustigt det där, att så många verkar uppfatta fötter som äckliga. Vad kommer det sig? Jag har rena, torra, fina fötter - inga svettdoftande med fotvårtor. Men jag har förstått att det är vanligt med olustkänslor inför just fötter, så jag sätter såklart på mig strumpor.

   Radera