måndag 2 november 2015

Utmaningen besegrade mig

Om någon kanske minns, så bestämde jag när Augustpriset delades ut förra november att jag under året - fram till den 23 november 2015 - skulle hinna läsa samtliga skönlitterära pristagare och dessutom några barn- och ungdomsböcker samt flera fackböcker.


Problemet är bara att jag har så mycket annat som jag också vill läsa! Jag har inte hunnit med så många som jag hade trott och hoppats.

På min lista står 33 böcker. Det här är ju min egen högst personliga utmaning, så jag behöver inte känna någon stress från min bokklubb eller från andra bokbloggar - det här är BARA för mitt eget höga nöjes skull och för att utmana mig själv att läsa något som jag kanske annars inte skulle valt.

Av de 33 böckerna har jag läst 14, nästan hälften alltså, och ytterligare några har jag läst för länge sedan så dem behöver jag bara skumma för att friska upp minnet. Men så återstår ändå en massa! Bland annat:


"Livläkarens besök" av P-O Enquist - den förväntar jag mig mycket av.
"Egenmäktigt förfarande" av Lena Andersson - den måste jag ju läsa.
"Korparna" av Tomas Bannerhed - den köpte jag inbunden på rean och nu väntar den på att bli läst.
"Pojkarna" av Jessica Schiefauer - henne blev jag nyfiken på under årets nominering.
Och förstås en massa andra.
"Berömda män som varit i Sunne" - är det något att läsa? Låter ju hur trist som helst. Jag har aldrig läst något av Göran Tunström och vet inte vad jag kan vänta mig.
"Spill" - den lockar mig nästan minst av allt på listan, jag har fått intrycket att den är rätt konstig.
"De fattiga i Lódz" - den gav jag mina föräldrar i julklapp men själv vet jag inte om jag skulle orka igenom en så tung bok, tung i dubbel bemärkelse.

Nåväl, vi får väl se hur många jag har hunnit med till hösten 2016 istället! Och bland de nominerade i år ville jag läsa nästan allt, så vem som än vinner blir jag glad.
//Joelinda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar