onsdag 7 december 2016

Bland det viktigaste med en bokblogg...

...tycks vara att uppdatera ofta. Det får inte gå veckovis mellan inläggen, då slutar folk komma in och läsa.

Det allra viktigaste är väl att det ska vara läsvänliga inlägg - lagom långa, lagom korta, fullt begripliga, relevanta, intressanta, uppställda så att ögat orkar med dem. Och bilder förstås!

Många andra har Instagramkonton och Facebookprofiler för sina bokbloggar, så att de når ut till ännu fler. I den digitala världen gäller det att synas ofta och på många olika ställen. En stor och populär blogg är beroende av att folk länkar, klickar, gillar och följer...

Men mitt inlägg idag skulle kunna vara en kopia av det nedanstående från i fredags. Jag läser fortfarande samma böcker, har inte hunnit klart dem än. Mitt liv har i stort sett gått ut på att hosta tills jag kiknar. Nu sitter jag med en dunderkur och astmamedicin för att få ett lite drägligare liv. Ska försöka göra några inlägg ändå, men det får väl handla om böcker jag läst för länge sedan eftersom jag inte har något nytt att rapportera.4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Läkaren var förvånansvärt angelägen om att få mig frisk igen och lovade återbesök och lungröntgen imorgon om jag inte är drastiskt mycket bättre.

   Radera
 2. Krya på dig! Jag har tagit en liten genväg till att ha dagliga, eller nästintill dagliga inlägg och det är schemalägga inlägg =) Lite fusk kanske men med min värk så kan jag inte veta från dag till dag om jag orkar någonting alls. Så jag schemalägger en del inlägg och sedan fyller jag på de dagar jag orkar med lite extra saker och om rec-böcker jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så skulle jag ju kunna göra! Men oftast är jag så entusiastisk när jag ska berätta något att jag vill lägga ut det BUMS och helst få hundra kommentarer också, som visar att massor har läst och hållit med :-)

   Radera