torsdag 29 december 2016

Twelve Days of Christmas: dag fem


Jaha, redan femte dagen efter jul! "On the fifth day of Christmas my true love sent to me five golden rings" lyder versen idag hos Ugglans utmaning. Vi får välja en bok om guld, något gyllene eller ringar.

Jag tänker förstås på Sagan om ringen och i nästa sekund på Guldlock (denna underbara saga!) och Drottningens juvelsmycke, men får väl anstränga mig att hitta på något mer unikt... Problemet är bara att nästan allt jag kommer på som handlar om guld, är sagor. Oftast folksagor, inte romaner, och då känner ju alla redan till dem så det blir inte mycket till lästips.

Men eftersom jag inte hinner lägga ner en massa tid på att hitta något passande så får det bli två av Hergés Tintin-album (inte de bästa i mitt tycke, men Tintin är ju ändå alltid Tintin):

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Själv kände jag att jag var osedvanligt tråkig som inte kunde kläcka ur mig något nytt - så tack för din kommentar!

   Radera
 2. Svar
  1. Jag är uppfödd på Tintin och till min glädje är maken likadan, så i det här huset finns mängder av Tintin-album på olika språk och i olika gott skick.

   Radera
 3. Svar
  1. :-) Kändes som att jag tog en enkel väg ut!

   Radera
 4. Svar
  1. Fler än jag som gillar Tintin, förstår jag!

   Radera
 5. Tintin skulle det var kul att läsa igen!

  SvaraRadera
 6. Tintin fick mig att vilja ha en foxterrier och att vilja bli journalist :) Det blev hundar i mitt liv och jag utbildade mig till ett yrke som slutar på -ist. Just nu läser jag Född på en söndag, som innehåller många kopplingar till Tintinböckerna, och så ser jag fram emot nästa film om Tintin; Solens tempel. Enhörningens hemlighet kanske jag borde titta på snart igen. Jag scrappade faktiskt en layout med vår ena dotter i ett Tintinmotiv (här: https://www.flickr.com/photos/annettejuhlin/7059974085/) Räknas man som Tintinnörd då..? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du räknas som tillräckligt mycket Tintin-nörd :-) Kollade på dina scrappade kort, jättefina är de!

   Radera