torsdag 27 april 2017

Att se fram emot


Först vill jag säga förlåt till dem som kommenterat mina inlägg om Malin Persson Giolitos respektive Therese Lindgrens böcker - och som jag inte gett någon som helst respons till. Jag har satt en ära i att svara alla som skriver till mig, som ett tack för att de tagit sig tid, men den senaste tiden har varit lite väl tuff. Misstänker att jag fått magkatarr av allt stressande på jobbet kombinerat med sorg och oro.



Sannas hund Tassa och min hund Frodo (som nu har efterträtts av hans systerdotter).

När det känns  tungt i övrigt, är det roligt att ha saker att se fram emot. Nödvändigt, rent av! En sån sak var att jag skulle få träffa den småhemliga Sanna på bokbloggen Sannas bokhylla (nu blev det inte av, eftersom snön vräkte ner över våra sommardäcksförsedda bilar... men vi tar nya tag snart igen). Förutom att vi delar intresset för böcker, har vi varsin hund av samma sort.

En annan var en bokfrukost i Stockholm, ordnad av Bonnierförlagen, där recensenter och bokbloggare skulle få träffa författare vars böcker kommer ut i höst. Jag var där först av alla, vilket kändes liiiiite jobbigt men förlagsfolket var schyssta och välkomnande, så jag slapp stå ute i blåsten och kylan.

Vi bjöds på en extraordinär frukost och ett mycket trevligt bokprat av Jenny Strömstedt (som överraskade mig med att vara väldigt påläst och personlig) tillsammans med ett stort gäng författare. Precis alla var underhållande att lyssna på, även om jag inte kommer att läsa deras böcker.

Jag gillar det här formatet - småskaligheten och de rappa bytena - där alla får komma till tals en stund. Det är givande att få en glimt av vilka människor författarna är.



Roligt att Caroline Eriksson kom fram och hälsade på mig och Boktokig-Eva. Jag har aldrig läst något hon har skrivit, vet ingenting om henne, hade inte ens noterat att hon skulle vara med på bokfrukosten. Däremot hade jag just lagt två av hennes böcker i min virtuella kundkorg på nätet!

Det var befriande att höra någon som blivit så framgångsrik i sitt skrivande att hon kan försörja sig på det och vars böcker sålts i stora upplagor utomlands. Jag gillar framgångssagor! Efter att ha hört henne berätta om höstens boksläpp blev jag verkligen nyfiken på de böcker jag tänkt beställa.



Soran Ismail och Nina Hemmingsson, båda bilderna har jag snott från SR.

En annan som gjorde intryck på mig var Soran Ismail, som gav ett så filosofisk intryck, uttryckte sig så välformulerat och genomtänkt om rasism och om hur man kan vara många personer i en och samma. Likaså Nina Hemmingson, som pratade om näthat och hur våra gränser har tänjts när det gäller vad vi "får" säga och skriva till varann. Jag skulle gärna velat prata mer med dem, men vågade inte. Böckerna kommer jag definitivt att hålla ögonen öppna efter i höst.

Och idag skiner solen!

4 kommentarer:

 1. Det låter ju jätteroligt, vilket frukostevent! Särskilt avis på att du träffat på Soran Ismail och Nina Hemmingson.

  Jag lovar att vara mindre småhemlig när vi väl ses :) Solskenet ser lovande ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, det vore ju ytterst märkligt om du gick med trenchcoat med uppfälld krage, stora solglasögon och en dagstidning för ansiktet :-)

   Radera
  2. Fast lite roligt också... hmmm...

   Radera
 2. Låter onekligen väldigt trevligt =)

  SvaraRadera