onsdag 5 april 2017

Veckans brotts jultips

Strax innan jul såg jag ett avsnitt av "Veckans brott" med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft på teve. I slutet av programmet gav de tips på några riktigt bra böcker med kriminaltema. Jag har för mig att GW Persson visade upp flera böcker, men jag lade två på minnet:"Lykttändaren" av Pontus Ljunghill och "Störst av allt" av Malin Persson Giolito. Jag skulle verkligen vilja läsa båda två!

På bokrean köpte jag "Störst av allt" och häromkvällen började jag läsa den. Jag säger bara det: vilken fenomenal begåvning Malin Persson Giolito är på att beskriva en människas inre tankar. Jag har aldrig läst något av den här författaren förut och vet inte mer om henne än vad jag skummat igenom i DN:s helgbilaga för en tid sedan, men wow! Huvudpersonen Maja, 18 år och (vad det verkar så här långt) massmördare, beskrivs inte särskilt smickrande men alldeles otroligt verklighetstroget. Jag är imponerad!

Har ni läst de här böckerna som det tipsades om?

4 kommentarer:

 1. Jag har läst Störst av allt och håller helt med dig. Vilken läsupplevelse det var! Om du vill jämföra tankar har jag recenserat den här: https://justnujusthar.com/2016/07/06/recension-storst-av-allt-av-malin-persson-giolito/

  Lykttändaren står här och väntar :)

  Och så vet vi nu att Cecilia på Historiska Media läser recensionerna av deras böcker :) Hon hade sett min kommentar om att jag inte fått "Någonstans brister himlen", och nu vill hon skicka den till mig. Dubbelt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Alltså: att förlagen faktiskt läser. Det var ju det jag undrade - även om det tydligen lät som att jag "krävde" att författarna själva skulle höra av sig. Kul att du också får boken, den är riktigt fin.

   Jag ska läsa vad du tyckte om "Störst av allt". Tyckte jag såg, i all hast, att många bokbloggare hade skrivit om den och pingat Adlibris.

   Radera
 2. Störst av allt utnämnde jag till sommarens bok. Outstanding i sin genre. Du kommer säkert att gilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag har (nu) sett att många har bloggat om den, men vågar inte riktigt läsa deras recensioner eftersom jag inte vill bli för påverkad. Hittills tycker jag att hon skriver alldeles fantastiskt!

   Radera