tisdag 4 april 2017

Jag måste förtydliga mig!

Apropå mitt inlägg nedan. Jag borde inte skrivit "Läser författaren bloggrecensionerna?" när det mest var förlagen jag var ute efter.

Det som står i själva texten är nog tillräckligt tydligt - men bildtexterna säger en annan sak. Där nämnde jag alla författare som har hört av sig, trots att det inte var vad jag pratade om i själva texten.

Jag tycker verkligen inte att författarna ska behöva skriva till mig! Inte alls.

Min fundering var:
Läser förlagen mina recensioner? Håller de koll på att de har skickat mig en bok? Om ja: hur kommer det sig att de inte länkar till min recension från förlagets hemsida, blogg eller Facebooksida?
Jag förmodar att författarna läser våra bloggar (det skulle jag göra om jag gav ut en bok!) och jag ser ju att en del av dem länkar till olika kultursidor och bokbloggar.Jag har nyligen fått tre böcker utan att ha bett om dem: Hela Kakan, Tiden är inte än och Brev till min dotter - som alla tre hade väldigt fina handskrivna hälsningar till mig.

Jag blev både paff och glad över böckerna. Jag skyndade mig att läsa dem (jo, jag tyckte om dem alla tre!) och lägga ut recensionerna - men jag har inte sett att de har fått någon som helst uppmärksamhet. Det måste legat en del arbete bakom att skicka ut de här böckerna och då är det lite underligt att man inte gör en större sak av samtliga recensioner man får, tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Just Bonniers drive med handskrivna meddelanden i böckerna är konstigt att de inte följt upp. För mig är obeställda böcker i lådan nästan alltid negativt. Om det ska komma ngt där så ska det vara tydligt att det handplockats för min smak, inte massutskick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag undrar över hur de valt ut vilka de skulle skicka till? Jag gillade böckerna och blev glad över dem, tänkte att någon på Bonniers måste ha koll på min smak. Det var först senare som jag insåg att många andra fått samma böcker och likartade hälsningar.

   Det kan ju inte vara en slump att "alla andra" har läst Kristina Någonting som gett ut en lång deckarserie som tydligen avslutas nu - men jag fick ingen sån bok. Jag förstår mycket väl varför, eftersom jag inte direkt var översvallande över den pocket jag köpte för några år sedan...

   Radera
  2. Nja, jag är en av dem som läst syndafloder men har inte fått den av förlaget så allaandra har inte fått. Pirat är ofta generösa och de som beställer böcker får. Jag beställer aldrig deckare eftersom jag läser dem för stunden och inte sparar dem i hyllan. Jag har aldrig märkt att det påverkar om jag skriver positivt om en bok eller ej, tror att förlagen i längden vill ha uppriktiga texter.

   Radera
  3. Måste säga att jag blir väldigt glad över ditt svar och hoppas du har rätt i att förlagen vill ha uppriktiga åsikter.

   Radera