lördag 3 juli 2021

Det straff hon förtjänar


Bokens titel: Det straff hon förtjänar
Författare: Elizabeth George
Originalets titel: The Punishment She Deserves
Översättare: Hanna Axén och Annika H. Löfvendahl
Förlag: Norstedts, 2018
Antal sidor. 675

Nu har Elizabeth George överträffat sig själv! I snacksalighet och svammel och ordbajseri. Jag har tänkt det förr och tänker det igen: får mänskan betalt per ord hon skriver? 

Det är en ohyggligt tunn intrig att skriva nästan sjuhundra sidor om. En novell hade varit mer passande. Jag har läst varenda bok om Lynley och Havers, vill veta hur det går för dem, men det här var verkligen att koka soppa på en spik.

Ung kyrkoherde (eller något sånt) hänger sig på en polisstation. Har han verkligen tagit livet av sig eller har han blivit hängd? Detta är dock inte en mordutredning, den är redan klar och man har konstaterat att inget brott har begåtts. Men den döde mannens far är parlamentsledamot (eller något sånt) och kräver att New Scotland Yard utreder utredningen. Ja, ni läste rätt. En vecka får de på sig, annars går fadern till pressen (eller något sånt). 

Barbara Havers (som har lärt sig steppa!) skickas iväg med sin chef, den gravt alkoholiserade Isabelle Ardery (som helt har flippat nu). De båda kvinnorna hatar varann men tvingas jobba ihop. Lynley, som mest bara rattar sin tjusiga Rolls Royce (eller något sånt) ser vi tyvärr inte mycket av.

Nej. Låt bli den här. Den tillför absolut ingenting. Varför läste jag ens klart den?

2 kommentarer:

  1. Hon har helt klart slut på inspiration, tanten! Jag har gett upp, men funderar istället på att gå till bibblan och låna och läsa om de allra första i serien, det skulle kunna vara intressant.

    SvaraRadera